Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 47: Wankele positie

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 47: Wankele positie


22-11-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mcc.nl

Ha Eric,

Ik moet even lozen. Daarnet met Eugene een heftig gesprek gehad, hij is behoorlijk overspannen. Volgens hem zijn we niet in control en valt er met mij niet te werken. Kan je dat voorstellen? Ik hoorde dat ik niet de enige ben die er last van krijgt en dat er in de staf nogal over hem gemopperd wordt. Biertje vanmiddag? Bel me maar even op mijn mobiel – Adriane heeft last van opvliegers en doet raar. Haar hormonen zijn nogal van streek.

Groeten,

Guus


23-11-2010:

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: kschmidt@klausschmitt.nl

Geachte heer Schmidt,

Dank voor de reactie die ik van uw medewerkster kreeg. Ik vrees dat u mij niet helemaal heeft begrepen. Als ik u was, zou ik eens in de zoveel tijd buiten het bekende cirkeltje kijken, op uw intuïtie, om u te laten verassen. De Top-99 van afgelopen jaar was erg voorspelbaar en bevatte evidente omissies. Daarom toch nog iets meer over mijzelf. Ik ben expert op het terrein van ziekenhuisfinanciën, verandermanagement en organisatie- en managementontwikkeling. Met bijna 25 jaar ervaring kan ik in complexe veranderingen het verschil maken. Mijn netwerk strekt zich uit tot diep in het Binnenhof, waar ik voor verschillende Kamerleden een welkome bron van gevraagd en ongevraagd advies ben. De mens staat bij mij centraal in veranderingen maar de business case verlies ik nooit uit het oog. Mijn collegae waarderen mijn vakmanschap, de samenwerking en de drive om zaken voor elkaar te krijgen.

Hoewel het door mij voorgestelde gesprek primair bedoeld is om u te helpen met een betere Top-99, kunnen we in de marge ook eens kijken naar de bestuursposten waar u momenteel voor aan het werven bent. Indien het mij gevraagd zou worden ben ik wel bereid om te overwegen mijn kennis en ervaring in een ander ziekenhuis in te zetten om daar een doorbraak te realiseren. Een klus is niet meteen het eerste doel! Het gaat me meer om kennisuitwisseling.

Met vriendelijke groet,

Guus Roodt RC

Controller MCCentrum


25-11-2010:

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: adriane.berken@mccentrum.nl

Adriane,

Hoezo wil je geen koffie brengen? Moet ik dan soms een troep postbodes aannemen die tenminste weten wat ze wanneer bij wie moeten bezorgen?

Guus


26-11-2010:

Van guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugène,

Wat moet ik me voorstellen bij ‘een moeilijk gesprek’ dat je maandag met mij wilt voeren?

Groeten,

Guus


Lees meer:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.