Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 6: Van krantenjongen tot loonslaaf

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 6: Van krantenjongen tot loonslaaf


08-02-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: willem.vanderham@orde.nl

Geachte heer Van der Ham,

Dank voor uw verzoek aan Medisch Centrum Centrum om bij te dragen aan Steunfonds Studerende Kinderen Medisch Specialisten. Ik heb het verzoek voorgelegd aan Eugene de Wit van onze Raad van Bestuur. Hoewel hij veel begrip heeft voor de moeilijke positie waarin specialisten terechtkomen, ziet hij op dit moment geen mogelijkheden voor MCC om aan het fonds bij te dragen.

Ik hoorde dat uw zoon sinds kort een krantenwijk loopt. En dat met dit weer!

Hoogachtend en sterkte,

Guus Roodt

Controller Medisch Centrum Centrum


09-02-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: liesbeth.aarssen@nl.ey.com

Geachte mevrouw Aarssen,

Met veel belangstelling heb ik uw rapport over de kwaliteit van jaarverslagen van zorginstellingen gelezen. Mag ik u wijzen op een belangrijke omissie? Het jaarverslag van Medisch Centrum Centrum wordt in uw persbericht niet genoemd, terwijl wij 98% scoren op transparantie over wachtlijsten, patiënttevredenheid en kwaliteitsindicatoren. Volgens eigen berekening scoren wij een 9,24 en komen daarmee ex aequo met het OLVG op de eerste plaats. En gelooft u echt dat die ene verwijzing naar NEN7510 in hun jaarverslag betekent dat er een goed plan voor informatiebeveiliging ligt? Het lijkt me tijd voor een serieuze aanvullende audit daar!

Hoogachtend,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


09-02-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Ja, ik zag ook de ranglijst van Ernst & Young over governance bij zorginstellingen. Heb meteen een mailtje gestuurd om ze te wijzen op hun miskleun. Maar wat wil je, Ernst & Young is de huisaccountant van het OLVG. Allemaal doorgestoken kaart. Maar voor jou wel een hele geruststelling dat je nummer één in governance kan worden als je bijna twee Balkenendjes scoort als bestuurder.

Groeten,

Guus


10-02-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: lucy.kok@seo.nl

Geachte mevrouw Kok,

U vraagt voor uw onderzoek naar beloningsmodellen medisch specialisten naar onze ervaringen met specialisten in loondienst. Een delegatie van de staf komt graag naar de rondetafelbijeenkomst die de Stichting voor Economisch Onderzoek organiseert. Wel wensen de deelnemers een vacatiegeld dat spoort met het normatief uurloon. Bovendien is nog niet bekend of de Orde een negatief advies over deze bijeenkomst afgeeft, in dat geval is een aanvullende inconveniëntentoeslag gewenst.

Vriendelijke groeten,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


11-02-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Van Eugene hoor ik dat je met een delegatie van de staf een gesprek over loondienst met de RvB wilt agenderen. Eugene heeft mij gevraagd dit traject te begeleiden. Ik heb begrepen dat jullie het niet over de AMS willen hebben, maar over een plusregeling die recht doet aan de hoge kwaliteit van onze specialisten. Verder willen jullie een geharmoniseerd inkomen, dat verworven rechten respecteert. Graag hoor ik hoe dit model er volgens jullie uit moet zien alvorens wat rekenwerk te gaan doen.

Vriendelijke groeten,

Guus


Lees meer:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.