Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 9: Verkiezingskoorts

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 9: Verkiezingskoorts


01-03-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: fluitekruid@ecoaching.nl

Beste Caroline,

Mooi dat jij me de komende maanden gaat coachen, ik verheug me op de contacten! Je hebt me gevraagd eerst drie persoonlijke doelen te formuleren. Ik heb me zoals je ziet laten inspireren door jouw achtergrond als natuurgeneeskundige.

1. Ik wil met jou dichter bij mijn natuur zien te komen;

2. Ik heb gemerkt dat ik in mijn dagelijkse doen ‘de vrouw’ niet altijd begrijp – jij kan me leren om de vrouw te leren kennen;

3. Er is soms een kloof tussen het beeld dat de anderen van mij hebben en de werkelijkheid. Hoe kan ik die kloof dichten?

Groeten,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


02-03-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Ha Eric,

Hoezo vind jij het raar dat ik SP ga stemmen? Dat geeft juist de meeste kans op extra inkomsten voor MCC. Je weet dat we het financieel moeilijk hebben, en je hebt toch ook de posters voor de ramen gezien ‘Behoud ons ziekenhuis NU!!’. En de leuze op het viaduct? Allemaal dankzij de SP. Elk raadslid van de SP erbij levert een miljoen extra aan achtergestelde lening op, dus stem met me mee!

Groeten,

Guus


02-03-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Eric,

Doe niet spastisch over de SP. In onze gemeente bepalen ze niet wat er met jouw honorarium gaat gebeuren, dat is landelijke politiek. En dan stem ik gewoon met je mee.

Groeten,

Guus


02-03-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Eric!

Wat – PVV?? Daar zakt mijn boerka van af. Vertel, wat wil de PVV met zorg? Ik keek voor de aardigheid even op hun site, moet je ook doen. Nada. Nop. Overigens, de PVV deed bij ons toch helemaal niet mee?

Groeten,

Guus


02-03-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Ha Eric,

Rare humor om met een stemverklaring voor de PVV jouw collegae bij chirurgie te pesten. Zij kunnen het toch ook niet helpen dat er binnen onze landsgrenzen geen vaatchirurg te vinden was?

Guus


03-03-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

De eigen bijdrage van een euro per dag voor het parkeren van medewerkers is slecht gevallen. Mijn secretaresse heeft aangekondigd dat ze naar de Ondernemingsraad gaat.

Groeten,

Guus


04-03-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: mt@mccentrum.nl

Beste MT’ers,

Op verzoek van Eugene heb ik even de gevolgen van de verkiezingsuitslag voor MCC in beeld gebracht en de huidige politieke situatie geanalyseerd.

Ten eerste is het natuurlijk mooi dat, tegen de landelijke trend in, de SP hier de grootste partij is geworden. Dat biedt goede kansen op het verstevigen van de positie van ons ziekenhuis. De kans dat we gedwongen worden om met Loek Winter te gaan praten is nu nihil. Chapeau!

Ten tweede heeft de SP aangekondigd dat de eerste lijn een grotere rol in de spoedeisende zorg moet krijgen, en wil de SP dat de huisartenpost bij ons op het terrein wordt gevestigd. Ik heb Eugene geadviseerd om een charmeoffensief te starten. We hoeven natuurlijk niet bang te zijn dat de spoedpost er ook werkelijk komt. Door er enorm enthousiast over te doen zullen de huisartsen denken dat er iets niet goed aan kan zijn. Dan loopt het vanzelf mis. Ik roep jullie op hieraan mee te werken.

Dan landelijk. De plannen van Klink gaan natuurlijk niet door. Dat betekent dat we in 2011 met het huidige budgetsysteem blijven werken. Ik heb Valuecare opdracht gegeven om een analyse te maken van dbc’s die we kunnen omkatten zodat ze in het B-segment geplaatst kunnen worden. Daar schijnen ze heel bedreven in te zijn.

Wat er met de kapitaallasten gaat gebeuren, blijft nog even duister. Zodra daar helderheid over is, kom ik er op terug.

Hoogachtend,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


05-03-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: fluitekruid@ecoaching.nl

Beste Caroline,

Dank voor de feedback op mijn doelen. Het spijt me dat je het eerste doel niet geschikt vindt voor e-coaching en het tweede buiten de orde van coaching vindt vallen. Zullen we elkaar dan maar gewoon eind van de dag in ’t Dorpshuys treffen?

Groeten,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


Lees ook:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.