2019: Extra leefstijlprogramma’s dankzij groei (inter)nationale interesse

Stichting Voeding Leeft breidt volgend jaar uit met nieuwe medische leefstijlprogramma’s voor hart- en vaatziekten en inflammatoire darmziekten. Dit dankzij een groeiende (inter)nationale belangstelling voor leefstijlgeneeskunde. Ter versterking trekt de stichting twee 'zwaargewichten' uit het zorgdomein aan.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Leefstijlgeneeskunde
Met een actief dagprogramma met aandacht voor voeding, meer beweging, psycho-educatie en vaardigheidstraining, wordt een gezondere leefstijl gestimuleerd onder mensen met EPA.

Per 1 januari versterkt Voeding Leeft haar topkader met voormalig internist, oud-directeur Nierstichting en nefroloog Willem Geerlings en hoogleraar diabetologie en medisch opinieleider prof. dr. Hanno Pijl. Een bewuste keuze die samenhangt met een sterke stijging van het aantal deelnemers, gecontracteerde zorgverzekeraars, (inter)nationale belangstelling en middelen vanuit de politiek voor leefstijlgeneeskunde, zegt algemeen directeur Martijn van Beek. Zijn stichting werd bekend door het leefstijlprogramma ‘Keer Diabetes2 Om’. Met dit programma slagen mensen met diabetes type 2 erin om met een gezonde leefstijl volledig van de medicijnen af te komen. Volgens Van Beek is een gezonde leefstijl daarmee niet alleen preventief,

0
328

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.