220 miljoen extra voor Wlz in 2017

Het kabinet heeft ruimte gevonden om volgend jaar extra middelen vrij te maken voor de langdurige zorg. Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) voegt in totaal 220 miljoen euro extra toe aan het Wlz-budget, naast een verhoging van de contracteerruimte met 166 miljoen. Dit komt bovenop het eerder dit jaar bekend gemaakte uitstel van een bezuiniging op de Wlz van 500 miljoen euro. Er worden echter ook bedragen onttrokken van het nieuwe, definitieve budget voor 2017.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Spaarvarken met telraam fotolia.jpg

In een Kamerbrief van maandag maakt Van Rijn het definitieve kader voor de Wlz van 2017 bekend. Bovenop het eerder bekend gemaakte schrappen van de bezuiniging van 500 miljoen, stelt het kabinet extra middelen beschikbaar. Het gaat om ‘een extra bedrag van 220 miljoen euro om landelijk voldoende middelen beschikbaar te stellen in verband met de gestegen zorgvraag’. Van Rijn verhoogt bovendien de contracteerruimte met 166 miljoen euro.Het budgettair kader voor de Wlz in 2017 bedraagt daarmee in totaal 19.475 miljoen euro. In 2016 bedroeg het totale budget 18.607 miljoen euro.

Gestegen zorgvraag
De staatssecretaris schrijft: ‘De NZa heeft mij

0
152

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.