Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bedrijfsartsen vaak onder druk gezet

Bedrijfsartsen worden vaak onder druk gezet om tegen hun beroepsgeheim in medische gegevens te verstrekken. Een op de twaalf bedrijfsartsen geeft wel eens toe aan die druk, blijkt uit onderzoek onder 541 bedrijfsartsen in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken.
Bedrijfsartsen vaak onder druk gezet

Van de artsen wordt 42 procent soms en 22 procent (zeer) vaak benaderd door werkgevers, verzekeraars, arbodiensten of UWV om geheime medische informatie te geven. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Beroepsgeheim ggz in opspraak
Rechter doorbreekt medisch beroepsgeheim

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Pieter

    Dit is toch algemeen bekend en gezien de commerciële relatie tussen arbodienst (bedrijfsarts) en werkgever niet zo vreemd. Als werknemer zijnde laat je t.o.v. een arbodienst niet het achterste van je tong zien, want voor je het weet ligt de informatie bij de werkgever.

Of registreer u om te kunnen reageren.