Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Weg met de Health Campus

Behandeling op een ‘Health Campus’ klinkt een stuk beter dan zorg in een ziekenhuis. Dat moet de gemeente Boxmeer hebben gedacht toen ze de bewegwijzering aanpaste.
Weg met de Health Campus

Daar zijn een groot aantal Boxmeerders het absoluut niet mee eens. Zij hebben een actie opgezet – een petitie – om de gemeenteraad te bewegen de borden langs de weg te vervangen: Weg met de Health Campus, Wijs gewoon weer de weg naar het Maasziekenhuis Boxmeer. “De gemeenteraad heeft dit kennelijk besloten om internationaal en modern over te komen.” De actievoerders zijn tegen de “verengelsing”: “De gemeente Boxmeer moet in de communicatie duidelijk zijn en vooral in het Nederlands.” De actie is ook gericht tegen ‘image building’ van een maatschappelijke instelling als een ziekenhuis. (Zorgvisie - Carolien Stam)

Zorgmanager en Talent van het Jaar 2012

De inschrijving voor de verkiezing van Zorgmanager en Zorgvisie Grow/Work Talent van het Jaar 2012 is gestart. Meer informatie en aanmelden

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  Leo

  Laten we trots zijn op onze Nederlandse taal. Overal vliegen de engelse uitdrukkingen je om de oren In kranten, tijdschriften en winkelstraten en nu ook al op de toegangswegen naar ons nieuwe ziekenhuis. Een goede aktie om hiertegen te protesteren.

 • no-profile-image

  Ton

  Eindelijk iemand die eens opstaat en die American dream hier aanpakt

 • no-profile-image

  adje rem

  Tja heerlijk zo`n municipal commonrade met global insight die ook his sinn krijgt. Palminvest leek just so healthy voor je financials.Dat zal the same zijn met deze campus via deze verbal anesthetics. Nog better is direct transfer naar de churchyard................
  dutch voor graveyard , or in de oven.Clearly result off een curse reputationmanagement. hartely felicitations

 • no-profile-image

  Vera

  Een heel goede aktie. We durven onderhand onze eigen taal niet te gebruiken, om niet door de grote managers en marketers uitgelachten te worden. Het is erg om te zien hoe - vooral jongeren - het Nederlands aan de dijk wordt gezet. Gemeente Boxmeer, waar zijn jullie mee bezig (geweest)

Of registreer u om te kunnen reageren.