Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Gebruik iPhone bij onderzoek tremor Parkinson

Onderzoekers van de Universiteit van Californië gebruiken een iPhone om op afstand de ziekte van Parkinson te kunnen diagnosticeren aan de hand van het meten van de tremor met behulp van de accelerometer van de iPhone.
Gebruik iPhone bij onderzoek tremor Parkinson

Het onderzoek laat zien hoe een app de gegevens uit de accelerometer van de iPhone via e-mail kan versturen naar een externe locatie. De tremor in rust kan een eerste indicator zijn voor de ziekte van Parkinson. Om de tremor te meten bevestigen de onderzoekers de telefoon op een speciale handschoen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

McKesson ontwikkelt EPD-app voor iPhone en iPad
IPhone app voor onthouden artsenconsult
iPhone en iPad handigst voor medisch gebruik

Annelies Vermeulen

Of registreer u om te kunnen reageren.