Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

38 procent van de zorg maakt gebruik van BI

De gezondheidszorg loopt voorop in het gebruik van Business Intelligence software. 38 procent van de bedrijven en instellingen maken gebruik van een BI-oplossing. Dit blijkt uit een analyse van Computer Profile naar het gebruik van BI-oplossingen binnen de Nederlandse commerciële en non-profit sector.
38 procent van de zorg maakt gebruik van BI

11 procent van alle Nederlandse bedrijfsvestigingen met vijftig of meer medewerkers maakt gebruik van een BI-oplossing van SAP. De naaste concurrent is IBM. Met een kleine 3 procent is Oracle het derde meest gebruikte BI-pakket. Binnen de zorg is het parkaandeel van IBM 40 procent. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Arts en Zorg en PharmaPartners bieden Business Intelligence-totaaloplossing
Business intelligence draagt bij aan behouden concurrentievoordeel in zorg
Zozijn maakt informatie uniform met Business Intelligence van Inforay

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.