Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Achmea niet betrokken bij schorsing Erbudak’

Zorgverzekeraar Achmea is op geen enkele wijze betrokken bij de schorsing van bestuurder Aysel Erbudak van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis. Dat schrijft artsenvakblad Medisch Contact vandaag.

Erbudak werd afgelopen vrijdag op non-actief gezet door de raad van commissarissen van het ziekenhuis onder leiding van Theo Dekker, oud-directeur van Zeehavens IJmuiden. De toezichthouders zouden haar aan de kant hebben willen schuiven wegens solistisch optreden, onder meer in de mislukte contractonderhandelingen met zorgverzekeraar Achmea. Sindsdien circuleert het gerucht dat Achmea achter de schorsing zou zitten, zo schrijft Medisch Contact.

Gerucht
Woordvoerder Willem van den Oetelaar  van Achmea spreekt dat gerucht met klem tegen in het blad. ‘Wij wisten van niets, en zijn afgelopen vrijdag pas door het ziekenhuis op de hoogte gesteld van de schorsing. Het gerucht dat wij er iets mee te maken zouden hebben gehad, is dus niet juist.’ Volgens de woordvoerder van Achmea is de zorgverzekeraar inmiddels wel door de (resterende) raad van bestuur uitgenodigd ‘voor een gesprek.’ Wat daarvan precies de inzet is, is nog niet duidelijk.

3 REACTIES

  1. Doorgaans werden gemeentelijke initiatieven op het gebied van de gezondheidszorg
    door de keten-patners niet gewaardeerd(vgl. Leeuwarden met het Triotel : de organisatie gotspe van de jaren 70) Zo ook in Amsterdam: te veel RIAGG en som. bedden, dus volop tijd om ruzie te maken over de crisisdienst . In Amsterdam gaat het dus nooit over de broodnodige beddenreduktie, maar wel in het Noorden van het land en onder de grote rivieren hebben ze ook niets te klagen.

  2. Lees alle reacties
  3. Interessante en vermeldenswaardige reactie van Prof. Kreis, chirurg, op Medisch Contact:
    ‘ Schram overleed eind vorig jaar. Mogelijk dat de commissarissen zich gesteund weten door de ‘erven Schram’.’ We zijn hier aangeland in het script van een goedkope Amerikaanse ziekenhuis-soap. Met dank aan het huidige politiek-bestuurlijke klimaat. Dit is dus de toekomst van onze gedereguleerde ziekenhuiszorg, die eens tot de wereldtop behoorde.’

  4. Als de Raad van Commissarissen haar werk goed heeft gedaan, dan is er contact geweest met Achmea voorafgaand aan de schorsing waarbij de vraag is voorgelegd: ‘Als wij mevrouw Erbudak zouden schorsen, zouden wij dan de contractonderhandelingen weer kunnen hervatten?’ Op die vraag heeft Achmea positief geantwoord anders was mevrouw Erbudak nu niet geschorst.
    Is die vraag via de formele wegen gesteld, en heeft Achmea officieel geantwoord? Natuurlijk niet. Kan het ook zijn dat de vraag niet is gesteld? Ja, indien Achmea op andere wijze heeft duidelijk gemaakt dat de gesprekken weer kunnen worden hervat wanneer Erbudak uit haar functie zou zijn ontheven. Is het mogelijk dat de Raad van Commissarissen zonder deze informatie handelde? Niets is uit te sluiten, maar een prive telefoontje kost niets en geeft wel de benodigde zekerheid.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.