Home Achtergrond

Laatste achtergronden

Zorginkoop

NZa: verzekeraars moeten beter en sneller informeren bij budgetplafonds

Zorgverzekeraars en zorgaanbieders moeten klanten betere en veel tijdiger voorlichting geven over budgetplafonds die ze afspreken. De NZa heeft hiervoor een regeling opgesteld, die vorige maand van kracht is geworden voor zorgverzekeraars. Nog dit jaar breidt de NZa deze verplichting uit naar zorgaanbieders.
Duurzaamheid

Interzorg gaat weer zelf koken en wassen

Lekker eten en drinken, frisse kleding en liefdevolle medewerkers: het verschil in ouderenzorg maak je met dagelijkse dingen. Dat vraagt wel om abnormale veranderingen. Elly van der Woude, manager INNService bij Interzorg Noord-Nederland, durft hiervoor de uiterste consequenties te trekken. Komende zomer gaat de droom in vervulling van een facilitair gebouw met eigen keuken en wasserij.
Duurzaamheid

Robot Phi vriend of begeleider?

De vraag of Phi een vriend of begeleider van de cliënt is, kwam bovendrijven tijdens het pionierswerk van Philadelphia met sociale robots. Phi als vriend van de cliënt heeft voordelen, maar het brengt ook onvoorziene kwesties naar voren.
Innovatie

Marcel Levi: ‘Dankzij AI zijn met 75% gedaald’

Als ceo van University College London Hospitals houdt MARCEL LEVI de technologische ontwikkelingen nauwgezet in de gaten. 'Een gezonde dosis scepsis is goed.'
Tech
Paula Nelissen

‘Bij grootschalige ict-projecten moet je geen Calimero zijn’

Zorgorganisatie Oktober boog een forse achterstand in de ict om in een voorsprong. Ze wonnen er drie prijzen mee. Bestuurder Paula Nelissen legt uit hoe.