Home Achtergrond

Laatste achtergronden

Verpleeghuis Ouderenzorg

Regiobeelden gaan soms nog uit van uitbreiding verpleeghuizen

Het inmiddels demissionaire kabinet heeft zich uitgesproken over het bouwen van nieuwe plekken in het verpleeghuis. 130.000 is het maximum, als een nieuwe regering tenminste het beleid niet op de schop gooit. Maar in de regiobeelden is dit nog niet altijd terug te zien. Waar de een de intramurale capaciteit gelijkt houdt, wordt bij de ander simpelweg nog gerekend in nieuwe verpleeghuizen.
Kwaliteit

Uitslag poll: ‘Je kunt niet verbeteren zonder te meten’

De IGJ legt minder nadruk op handhaving en het nieuwe kwaliteitskompas voor de ouderenzorg focust minder op rapporteren. De Patiëntenfederatie trekt haar handen er daarom vanaf. Wij vroegen hoe u hierover denkt via de stelling ‘De kwaliteit van zorg moet meetbaar blijven’. Van de 28 Zorgvisie-lezers die reageerden, zijn er 17 het hiermee eens. 

Buurtzorg kiest Joost de Blok als opvolger van Jos

De raad van toezicht van Buurtzorg Nederland heeft Joost de Blok aangesteld als medebestuurder naast zijn vader Jos de Blok. “Niet omdat hij de zoon van is, maar omdat hij de beste kandidaat is”, zegt Dik van Bruggen, voorzitter raad van toezicht.
Kwaliteit
Ontwikkeling

Kwaliteit is dynamisch

Het denken over kwaliteit heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Nu is het tijd het beeld te verrijken met de maatschappelijke waarden van de samenleving.
Ziekenhuiszorg

De slag om Heerlen

Een petitie, protestmars, speculaties en politici die over elkaar heen buitelen. De toekomstplannen van Zuyderland Medisch Centrum doen veel stof opwaaien. Het kostte het bestuur heel wat hoofdbrekens. Nu, twee jaar later, deelt Zuyderland zijn toekomstscenario's.