Home Achtergrond

Achtergrond

Value based healthcare

Maastricht UMC+ en Medtronic starten VBHC-samenwerking

oude patiënt vergrijzing vergrijst ziekenhuis
Voor de implementatie van Valued Based Healthcare hebben het Maastricht UMC+ en Medtronic Hospital Solutions vanmiddag een raamovereenkomst gesloten.
Bekostiging

Niet te snel geldkaart spelen bij aanpak wachttijden’

geld ziekehuizen wachttijden
Het is niet verstandig direct extra geld beschikbaar te stellen voor de aanpak van wachttijden. Er zijn nog genoeg andere mogelijkheden, vinden zorgverzekeraars.
Bekostiging

Meer geld nodig voor terugdringen wachttijden’

geld zorg
Als de overheid de wachttijden in ziekenhuizen wil terugdringen, dan is het onvermijdelijk om extra geld uit trekken. Dat zegt zorgeconoom Wim Groot.
Acute zorg

Spoedketen Zwolle wil ouderenzorg verbeteren

Acht zorginstellingen in de regio Zwolle starten vrijdag een proef om de acute zorg voor kwetsbare ouderen te verbeteren. Zorgalliantie Zwolle en het Regionaal Overleg Acute Zorgketen namen het initiatief, geïnspireerd door een pilot in de regio Amsterdam.
Innovatie

Zorgtrends 2018: verschuiving naar gezondheidsmanagement

app mobiel preventie gezondheid
Om zorgprofessionals een overzicht te schetsen van de laatste technologische ontwikkelingen in het zorglandschap, is vandaag Zorg Enablers 2018 gepubliceerd.
Ouderenzorg

Pfizer lanceert innovatiefonds neurowetenschappen

Pfizer lanceert een innovatiefonds neurowetenschappen. Biotechbedrijven kunnen aanspraak maken op financiële middelen die binnen het fonds beschikbaar zijn.
Innovatie

ZoekBoekZorg is de nieuwe Booking.com van de zorg’

Vektis zorgkosten
De pilot ZoekBoekZorg.nl voor echografie bij de huisarts is een succes. Het proefproject dat vorig jaar in Den Haag is gestart, wordt nu uitgebreid.

Meer aandacht nodig voor samenhang curatieve zorg en ggz’

In de zorg moet meer aandacht komen voor de samenhang tussen de medisch-technische en de psychische kant van ziekten. Dat zegt zorgondernemer Marius Touwen, grootaandeelhouder van netwerkorganisatie Zorg van de Zaak.
Governance

WNT schrikt kandidaten voor bestuursfunctie af’

De vijver van geschikte kandidaten voor een bestuursfunctie in de gezondheidszorg wordt steeds leger. Dit komt door de nivellerende werking van de Wet normering topinkomens (WNT).
Duurzaamheid

Zorgvergelijkers nemen vlucht

Amerikaanse zorgvergelijkers dragen met geavanceerde diensten bij aan de toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van zorg en beïnvloeden de patiëntenstromen. Ook in Nederland neemt de invloed van zorgvergelijkers toe..

Meest gelezen

Maastricht UMC+ en Medtronic starten VBHC-samenwerking

251

Spoedketen Zwolle wil ouderenzorg verbeteren

512

Zorgtrends 2018: verschuiving naar gezondheidsmanagement

785

Pfizer lanceert innovatiefonds neurowetenschappen

236

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws als eerste in uw mailbox.
  • Elke werkdag voor 8 uur onze beste artikelen en het belangrijkste gezondheidszorg nieuws ontvangen? Meld u nu aan voor onze Zorgvisie nieuwsbrief.
  • Elke dinsdag onze beste artikelen over ict oplossing, domotica, e-health en meer ontvangen? Meldt u dan aan voor onze Zorgvisie ict nieuwsbrief.

Veelbesproken thema's

Welke trends in de gezondheidszorg gaan de toekomst van uw organisatie beïnvloeden? Welke maatschappelijke trends worden belangrijk? Is technologie een kans of een bedreiging? Speel de serious game TRNDR om een overzicht te krijgen van uw eigen opvattingen en vergelijking te maken met de keuzes van anderen. Door deel te nemen, vergaart u spelenderwijs kennis. En u helpt mee met het opbouwen van kennis. Hoe meer mensen meedoen des te betrouwbaarder wordt de spiegelinformatie.
Value based healthcare is waarde creëren voor de patiënt door de uitkomsten van zorg te meten.
Het externe toezicht op de gezondheidszorg door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Nederlandse Zorgautoriteit. Ook de Autoriteit Consument en Markt en de Autoriteit Persoonsgegevens hebben taken in het toezicht op specifieke aspecten van de gezondheidszorg.
Het persoonsgebonden budget (pgb) is voor mensen die zélf hun eigen zorg willen regelen. Het is een regeling die vaak onder vuur ligt.