Home Achtergrond

Laatste achtergronden

Nurse giving medication to a senior woman

‘Grote aanbieders wijkverpleging staan met de rug tegen de muur’

Grote regionale aanbieders lijden jaarlijks 4 procent verlies op de wijkverpleging. Dat blijkt uit kostenonderzoek van Roland Berger. De zorgaanbieders compenseren de tekorten op de wijkverpleging met Wlz-middelen.
Gehandicaptenzorg

De agenda van Marlijn Lenselink: ‘Vandaag begonnen achttien carrièreswitchers bij de…

Ondanks intensieve overleggen over het coronavirus richt Marlijn Lenselink, bestuurder van de Hartekamp Groep, zich ook weer op de verdere toekomst.
Tech

Ambulance-algoritme staat voor landelijke doorbraak

Een softwaresysteem dat aantoonbaar levens redt en kosten bespaart en bovendien niet de hoofdprijs hoeft te kosten. Het verbaast Vincent van den Brekel, directeur van scale-up Stokhos, dat de hele markt deze innovatie niet sneller omarmt.
Financiën

Hoe BuurtzorgT in zee ging met een idealistische investeerder

Aan de deal met de idealistische Duits-Zwitserse investeerder Purpose Evergreen Capital en BuurtzorgT over Steward Ownership gingen maanden van intensieve gesprekken vooraf. ‘Het leek te mooi om waar te zijn.’
Ziekenhuiszorg

Ambulancepersoneel test badmuts vol elektroden

Ambulancepersoneel test een mobiel apparaat vol elektroden om een eventuele beroerte vast te stellen. De patiënt kan dankzij de zogeheten eeg-badmuts sneller gediagnosticeerd en behandeld worden.