Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alert, MC Parkstad

Redactie Zorgvisie
Atrium Medisch Centrum Parkstad heeft een contract getekend met aanbieder Alert voor de levering en implementatie van een nieuw ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) en elektronisch patiëntendossier (epd).

Wim van Halteren, manager informatie-, communicatie- en medische technologie, leidt het zogenaamde ‘duizenddagenproject’. Dat is de doelstelling om vanaf de ondertekening van het contract binnen duizend dagen te beschikken over een nieuw ZIS/epd.

Een duizenddagenproject

Waarom hebben jullie voor dit systeem gekozen?

“Wij hebben voor Alert gekozen omdat het systeem het beste aansluit op de visie van het ziekenhuis. Atrium MC is al in hoge mate geautomatiseerd, patiëntgegevens zijn overal in het ziekenhuis digitaal beschikbaar, maar het huidige ZIS moet hoognodig worden vervangen. Het oude systeem bestaat bovendien uit meerdere applicaties met allerlei koppelingen wat erg lastig is als je bijvoorbeeld het burgerservicenummer moet invoeren. Het pakket van Alert gaat hier verandering in brengen.”

Hoe ver zijn jullie?

“Atrium is nog maar net begonnen met Alert. In de roadmap staat al vast dat er een huisartsenportal en de mogelijkheid voor patiënten om digitaal af te spreken moeten komen. We hebben gezegd dat de implementatie duizend dagen gaat duren. In 2011 moet Alert volledig geïmplementeerd zijn. Alert bestaat uit vier hoofdonderdelen: acute zorg, poliklinische zorg, klinische zorg en de OK. We gaan die een voor een implementeren. Binnenkort maken we de keuze met welk hoofdonderdeel we beginnen.”

Hoe bevalt het?

“Het systeem sluit goed aan bij de manier van werken van de professionals. Die zijn er dan ook erg enthousiast over. Het is een intuïtief systeem. Alert werkt bovendien met een open architectuur en met ‘state of the art’-techniek. Er zijn in Nederland een tiental ZIS-leveranciers in de markt en die hebben we allemaal bekeken. Bij al die systemen heb je voor- en nadelen en risico’s. Wij wilden een systeem dat paste bij onze ambities en daar voldeed Alert het beste aan. Andere systemen konden ons bijvoorbeeld geen harde garanties geven wanneer bepaalde, door ons gewenste functionaliteiten klaar zouden zijn.” (Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.