Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Algemene Rekenkamer: ‘Uitgavenbeheersing in de zorg is weerbarstig’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Algemene Rekenkamer maakt zich zorgen over de beheersing van de zorguitgaven na de coronapandemie. ‘Zet minder vrijblijvend in op zinnige zorg en doe wat aan verkeerde financiële prikkels in het zorgstelsel’, is de boodschap van Ewout Irrgang, lid van het college van de Algemene Rekenkamer.
Ewout Irrgang, lid van het college van de Algemene Rekenkamer. Foto: Jiri Büller
Ewout Irrgang, lid van het college van de Algemene Rekenkamer: ‘De zorguitgaven zijn het koekoeksjong dat de andere publieke uitgaven uit het nest drukt. We kunnen die niet links laten liggen.’ Foto: Jiri Büller
Premium

Steeds vaker neemt de Algemene

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Wie Zinnige Zorg serieus neemt leze het boek “De ingreep” van Peter Bennemeer over hoe je daarvoor draagvlak creëert en wat er dan in je ziekenhuis in beweging komt. Ook in mijn boek “Hoe dokters beter kunnen worden” vind je instrumenten om dat draagvlak daadwerkelijk vanaf de basis te laten ontstaan én wat dokters nodig hebben om daarin de lead te pakken.

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.