Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Anti-kwakzalver verontschuldigt zich

Tandarts Klasen uit Sneek heeft zijn excuses aangeboden aan de heer Y. Jac. Brandsma voor het feit dat hij deze ‘Ozon-tandarts’ in verschillende media als een kwakzalver betitelde. De heer Klasen is lid van de Vereniging tegen Kwakzalverij (VtdK).

De VtdK is onlangs door het gerechtshof van Amsterdam in hoger beroep veroordeeld tot het plaatsen van rectificaties in De Telegraaf en NRC Handelsblad, omdat de vereniging orthomanueel arts Maria Sickesz kwakzalver noemde.

Naar de rechter

Naast de verontschuldigingen heeft Klasen ook toegezegd Brandsma niet langer te beschuldigen van het uitvoeren van ongeoorloofde tandheelkundige handelingen. De eveneens uit Sneek afkomstige Brandsma dreigde naar de rechter te stappen in verband met deze aantijgingen. Brandsma beoefent alternatieve tandtherapie waarbij de ozon de strijd met de bacteriën uit de mond op een pijnloze manier aangaat, zonder tandartsboor.

Donaties

De website van de VtdK kopte eerder nog dat de 30.000 euro die de rectificaties in de kranten de vereniging hebben gekost ‘het nekschot voor de vereniging’ betekende. Deze financiële strop waar de VtdK mee kampt, is inmiddels voor een derde weggewerkt door donaties van leden. Skepsis, een Nederlandse stichting die zich presenteert als ‘de kritische blik op de pseudowetenschap’, is inmiddels een inzamelingsactie begonnen voor de VtdK. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

ZonMw verbaasd over kwakzalverprijs
Inspectie moet praktijk kwakzalver sluiten

Websites:

De Vereniging tegen de Kwakzalverij

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.