Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

App tegen personeelstekort in de zorg

Mark van Dorresteijn
Dutch Communication Group en VvAA hebben de app Flexzorg.net ontwikkelt die het voor werkgevers mogelijk maakt om eigen werknemers te vragen of zij extra willen werken. Hierdoor hoeft er minder beroep gedaan te worden op dure uitzendkrachten, zo redeneren de makers.
App tegen personeelstekort in de zorg

Tachtig procent van het verplegend personeel in de zorg werkt parttime, stellen de ontwikkelaars. “Het merendeel van die mensen heeft er geen probleem mee om zo nu en dan een paar uur extra te werken, zolang het maar niet structureel is en alleen op momenten dat het hun uitkomt. Door af en toe extra te werken, krijgen werknemers een vaste basis met een flexibel randje.” Met de app kan het personeel instellingsbreed reageren op de openstaande diensten. Hierdoor worden vraag en aanbod intern optimaal op elkaar afgestemd, kunnen mensen werken wanneer ze willen en worden openstaande diensten sneller ingevuld.

Flexzorg app

Zorginstellingen kunnen het aanbod van de openstaande diensten invoeren in de app. De kandidaten krijgen de diensten waarvoor ze gekwalificeerd zijn te zien op het scherm van hun smartphone. Vervolgens kunnen ze intekenen op een dienst of een gedeelte daarvan. Andersom kunnen werknemers het kenbaar maken als ze beschikbaar zijn voor extra diensten. De instelling kan hen vervolgens direct benaderen.

(Zorgvisie / ICTzorg – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Flexzorg )

Bekijk een demo van de app

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. …en waar blijft de wens van de cliënt/patiënt/bewoner om het liefst door een bekende verzorgd te worden? Zit er in de App ook ingebouwd dat de invallers zoveel mogelijk op dezelfde plek zich inschrijven. Denk aan het SPfilmpje: oude dame moet zich voor de zoveelste keer voor een andere zorgverlener uitkleden…. mevrouw ging echt uit de kleren op TV !
    ICT’ers aub kijk niet alleen wat er qua software mogelijk is maar ga uit van de wens van de zorgvrager én de meeste zorgverleners: niet steeds wisslende gezichten!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.