Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Apple zet in op domotica

Mark van Dorresteijn
Apple heeft bij het Amerikaanse Patenten- en Trademarkbureau een patentaanvraag ingeleverd voor nieuwe NFC-technologie (Near Field Communication). Uit de documenten komt naar voren dat Apple zich wil bezighouden met domotica, zo meldt AppleInsider.
Apple zet in op domotica

In de aanvraag maakt Apple duidelijk dat zij de iPhone of iPad willen inzetten om verschillende soorten techniek in huis te besturen via NFC en RFID-tags. Het gaat niet alleen om de iMac, iPods of AppleTV, maar ook om apparatuur die niet van Apple is. Deze apparatuur kan gescand worden met de iPad of iPhone, eenmaal gevonden wordt het apparaat automatisch geïnstalleerd. Daarnaast zal er mogelijkheid komen om een barcode te scannen voor identificatie van het externe apparaat.

Externe apparaten

Als voorbeeld noemt Apple een verwarmingsthermostaat. De koppeling tussen iPhone en de thermostaat kan ervoor zorgen dat de temperatuur automatisch geregeld wordt aan de hand van weersvoorspellingen. Andere mogelijkheden zijn het bedienen van de lichten, garagedeur, sprinklerinstallatie of het beveiligingssysteem.

Beschikbaarheid

Wanneer de nieuwe techniek wordt toegevoegd aan de iOS-apparaten is nog niet bekend. Wel zijn er geruchten dat de nieuwe techniek onderdeel is van het iPhone-besturingssyteem iOS 6.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.