Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Arts meest vertrouwd bij advies over medische apps’

Mark van Dorresteijn
Gebruikers van smartphones vertrouwen artsen het meest als het gaat om advies over apps voor gezondheid of wellness. Op de tweede plek komt familie (18 procent) en daarna vrienden en kennissen (5 procent). Dat komt naar voren in een Amerikaans onderzoek onder 600 babyboomers door onderzoeksbureau Mitchell Research & Communications.
‘Arts meest vertrouwd bij advies over medische apps’

Volgens het onderzoek zijn de babyboomers (geboren tussen 1946 en 1964) het meest geïnteresseerd in apps met gezondheidsinformatie (57 procent). 47 procent heeft interesse in apps om gewicht of sportieve prestaties bij te houden.

Chronische ziekte

Vooral mensen met een chronische ziekte zijn geïnteresseerd in apps om hun leven beter beheersbaar te houden. 24 van de ondervraagde personen lijdt aan diabetes of een hartziekte. 70 van de diabetici en 50 procent van de hartpatiënten gaven aan dat zij graag een app zouden gebruiken om hun toestand te monitoren of verbeteren. ‘Mensen met serieuze aandoeningen downloaden apps om hen langer te laten leven’, stelt Suzie Mitchell van het onderzoeksbureau. ‘Gezien de ernst van de problemen zouden apps bij kunnen dragen aan het beter beheersbaar houden van de chronische ziekte.’

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.