Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Artsen krijgen minder hoge hypotheek bij ABN Amro

Mark van Dorresteijn
Het wordt voor medisch specialisten, tandartsen en huisartsen minder eenvoudig om hoge een hypotheek af te sluiten bij ABN Amro. Dat heeft John Smeets, hoofd producten van ABN Amro, gezegd in een interview met Het Financieele Dagblad.
Artsen krijgen minder hoge hypotheek bij ABN Amro

Nu worden aan artsen bovengemiddeld vaak tophypotheken verstrekt. Aanscherping van het beleid zal leiden tot minder hoge hypotheken. Ook zal het karakter van de hypotheek veranderen. De bank zal naar verwachting minder vaak aflossingsvrije hypotheken verstrekken.

Betere onderbouwing nodig

ABN Amro gaat niet meer automatisch uit van een gegarandeerde inkomensstijging zoals vroeger het geval was. Smeets legt uit dat de vooruitzichten niet meer voor elke medisch specialist gelijk zijn. Inkomen moet nu beter onderbouwd worden met meer gegevens. De reden is dat ook deze beroepsgroepen geraakt worden door de economische crisis.

Meer informatie over het inkomen

ABN Amro ging bij medisch specialisten altijd uit van een inkomensstijging van tien tot vijftien procent. “Dat doen we straks niet meer”, aldus Smeets. De bank wil voortaan meer informatie over het inkomen, zoals wat er netto overblijft. Voor de bank speelt ook mee dat de huizen waar deze beroepsbeoefenaren doorgaans in wonen, fors in waarde zijn gedaald de afgelopen jaren. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

‘Vrijgevestigde specialisten moeten hetzelfde inkomen krijgen

‘Specialisten in loondienst zijn absoluut geen grootverdieners

Veel artsen in loondienst van umc krijgen topsalaris

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.