Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties20

‘Artsen moeten zelf verzekeraar starten’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Artsen en ziekenhuizen kunnen het beste zelf een verzekering starten. Dat is de beste manier om de zorg beter en doelmatiger te maken.
‘Artsen moeten zelf verzekeraar starten’
Premium

Dat stelt Denis Cortese,

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  20 REACTIES

  1. volgooien met medicijnen, dan denken ze er een tijd vanaf te zijn?
   helaas!
   komen ze terug en moet er aan een andere optie gedacht worden, jammer van de bijwerkingen moet daar ook een andere specialist voor geraadpleegd worden
   EN DE CIRKEL IS ROND
   de kosten in de gezondheidszorg schieten daardoor tot in de ‘macht’ omhoog?

  2. Lees alle reacties
  3. Een arts is slim gestudeerd mens. Sinds dertig jaren weten veel artsen hoe je veel geld kan verdienen, dit doet geen afbraak aan medische inzet, maar een arts die naast het medische deel grip krijgt op de centen worden overmoedig en laten op den duur de de minst financieelkrachtigen clienten stikken. Daarom schoemaker (arts) blijf bij je leest!

  4. Beste Robbedoez. Zoals de regering is , jvertrouwt zij haar burgers ? ? Beste Barbel . Van fouten KUN je leren, maar waarom als dt financieel persoonlijk NIETS oplevert . Tja beste Henk m via CONTRACTEN zijn de woekerpolisverzekeraarsgieren al eigenaar van vele Zorginstellingen. Beste Barbel , laat eenieder zich maar eens een week laten opnemen in een verpleeghuis als noncommunicatieve , weerloze , totaal afhankelijke patiënt . STERKTE. Beste Pervers, artsen en hun eed van Hippocrates zijn weggeprotocolleerd door HYPOCRIETUS.

  5. Ach, hoe origineel precies 100 jaar na de oprichting van de eerste Maatschappijziekenfondsen, eigendom van de (K)NMG. Die waren vooral bedoeld als actiemiddel tegen fondsen waar de verzekerden teveel te vertellen hadden. Dus of de patiënt er nu beter van werd?
   In ieder geval is verticale integratie in Nederland momenteel verboden. Dat betekent niet alleen dat verzekeraars geen eigen instellingen mogen hebben, maar werkt natuurlijk ook omgekeerd.

  6. Wij kregen tijdens onze opleiding in het academisch 25 jaar geleden al de opdracht om collega’s en artsen hierop te wijzen.Ook leerde we al over het systeem in China waar een zieke een smet is op het blazoen van de arts.Ik sluit me onmiddellijk aan bij een verzekering die door de zorg zelf wordt opgezet en beheert en waarbij arts en verpleegkundige weer zorg kunnen verlenen zoals wij in ons hoofd hadden toen wij voor dit vak kozen.Ook voor artsen een slopende zaak dat ze ivm bezuinigingen iemand niet op mogen nemen terwijl ze dan door gericht observatie beter zorg zouden kunnen krijgen.
   Laat ieder in Den Haag en bij de verzekeraars maar een week erg ziek zijn en deze uitgeklede zorg krijgen. Zelf voelen is de beste les.

  7. Dit lijkt me een geweldig idee want Den Haag kent alleen de kaasschaaf aan de verkeerde kant van de zorguitgaven.
   Als wij het beter doen dan de huidige zorgverzekeraars kunnen zij zien hoe logisch denkende mensen het probleem werkelijk oplossen.
   Wij kunnen dan zelf veranderingen aanbrengen in de dingen zoals te grote, te dure medicijnen die na een keer aanprikken weggegooid worden en meer van die kosten zoals het klakkeloos gebruik van wegwerpartikelen. Mijn afdelingshoofd zette op iedere doos in de voorraadkamer de prijs per stuk zodat je wist wat je pakte en nadacht of je dit produkt wel moest gebruiken of een produkt dat bv gewassen kon worden en opnieuw gebruikt.

  8. Waarom kijken wij toch altijd naar de Verenigde Staten, die het duurste gezondheidszorgstelsel hebben dat denkbaar is, dat bovendien in vele opzichten weinig effectief is. Een veel beter voorbeeld vormen de Scandinavische landen, waar de overheid veel meer zelf doet en dure verzekeraars weinig te zoeken hebben.

  9. dit klinkt gezond. Kunnen artsen ook weer meer volgens hun ethische codes werken .
   Goed plan maar wie gaat dit doen?
   in het NRC stond gisteren mooie cijfers over onkosten van voor en na dbc invoer. Voor Den Haag is dat nog niet voldoende signaal om hier echt kritisch naar te kijken. Mw Schipper is heel trots op de manier hoe zij nu de kaasschaaf blijft gebruiken bij een ziek model.

  10. Ik ben het helemaal eens met Denis Cortese. Al jaren loop ik het dat idee rond om zelf de verzekering ter hand te nemen en jn eigen beheer. Nu adviseer ik de patienten wat zij het beste kunnen doen. Zij betalen voor aanvullende verzekering erg veel, maar gebruiken deze nauwelijks. Het is financieel het meest lucratieve voor de zorgverzekeraar. Er worden veel lokkertjes ingezet elk jaar, echter zaken die de patient helemaal niet wil hebben en behoeft.
   Hoe komt het toch dat de verzekeraars jaarlijks veel winst maken en dit geld niet terugvloeit naar de zorg. Honderden miljoenen. Terwijl de zorg nog goedkoper moet, het budget niet mag stijgen en geen adequate zorg geleverd mag worden. Bij het nieuwe zorgakkoord heb ik niets vernomen om deze winsten van de verzekeraars, de premies, mee te nemen in de afspraken. Nee hoor, weer de kaasschaaf en kaalslag. Laten we als zorgaanbieders een verzekering oprichten!!
   Ik ben benieuwd naar de reactie van de (monopolie) van de 5 verzekeringsconglomeraten. Dan zal je inderdaad zien hoe het zit.
   Voordien had ik zelfs al het idee om apotheekhoudend te worden, ook als zorgaabieder.

  11. Al ongeveer 20 jaar geleden was er een tandarts in Eindhoven die zijn patiënten LEVENSLANG voor behandelingen verzekerde voor 3000 GULDEN per patiënt. Dat ging niet door omdat de politieke lobby van de geschrokken verzekeraars dat heeft verhinderd. Ook het bovengenoemde voorstel zal er niet komen . Onze Nederlandse ZORGKNOOP vereist ter ontwarring een Alexander, alleen wel de Grote . Het aantal commissariaten voor (ex)politici wordt dan te veel uitgedund . De ZORG wordt dan weer gezond en transparant , de premies lager , ( blijft in de zakken van de verzekerden ) en verdampt niet via bonussen , fusies, dividenden enz. naar Bonaire e.d. . Als de politiek bezuinigt , kiezer let op uw portemonnaie .

  12. Een soortgelijke methode waarbij de arts financieel baat heeft bij een gezonde patient werd al gehanteerd in de Chinese oudheid. Je betaalde de dokter alleen als je gezond was. Als je ziek was betaalde je de dokter niets, zodat de dokter zich inspande om je er zo snel mogelijk weer bovenop te helpen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.