Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

AWBZ wordt LIZ

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft het conceptontwerp van de nieuwe wet die in de plaats komt van de ‘kern-AWBZ’ openbaar gemaakt. De werktitel hiervan is Wet Langdurig Intensieve Zorg (LIZ).
AWBZ wordt LIZ
Premium

 

Van Rijn heeft een consultatieversie

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

2 REACTIES

  1. De naam LIZ waarom toch? De naam AWBZ (sinds 1965) gevoerd is herkenbaar bij jong en oud. Het zijn vooral de ouderen die veelal met voorziening AWBZ te maken hebben. Waarom naam veranderen? Nu dat de inhoud van de uitvoering gaat veranderen is de inbreuk voor velen al groot genoeg. Ook hieruit blijkt eerst wordt de verpakking veranderd en nu maar afwachten of de inhoud bij de verpakking past! Het is echt een management streek! Eerst chaos maken en dan weer nieuw geld erin steken om duidelijkheid aan te brengen. Hou de naam AWBZ staan! De omslag die 1965 is gemaakt was een hele grote stap in de bekostiging van dure langdurige zorg. Daar was de AWBZ voor bedoeld!

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.