Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Bartiméus onderzoekt sterfgeval

Een ernstig gehandicapte bewoner van blindeninstituut Bartiméus in Doorn is gestikt in een stuk brood. Dat schrijft het AD vandaag.
Bartiméus onderzoekt sterfgeval

De bewoner kreeg volgens het Algmeen Dagblad tijdens de dagactiviteiten van een medebewoner een stuk brood in handen geduwd, terwijl hij alleen vloeibaar voedsel mocht hebben. De man overleed later in het ziekenhuis.

Incident

De leiding van Bartiméus spreekt van een verschrikkelijk incident en laat onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. De twee begeleiders die dienst hadden ten tijde van het ongeluk, zitten in afwachting van de uitkomst thuis. Op 1 oktober zijn er 57 fulltime banen bij Bartiméus verloren gegaan wegens een reorganisatie. (Algmeen Dagblad)

Lees meer:

Abvakabo in geweer tegen sociaal plan Bartiméus

Bartiméus krijgt 100 miljoen voor nieuwbouw

Maij-Weggen naar Bartiméus

Bartiméus mag wettelijk zorg aan gehandicapte stoppen

3 REACTIES

  1. Joop,
    Wat een kille reactie.Deze begeleidsters zitten denk ik thuis omdat zij waarschijnlijk moeten verwerken wat er is gebeurd.Er is een bewoner overleden, waarbij ik de familie bij deze wil condoleren. De begeleiders, of zij hier nu schuldig zijn of niet, zullen daar hun leven lang een trauma van over houden. Per 1 oktober zijn er 57 ftes weg bezuinigd. Dit is de 2de bezuinigings ronde op personeel. Er is al eerder op dagbesteding wegbezuinigd.Wat mij opvalt in de media dat er noch door het bestuur noch door de directie wordt gereageerd. De lijn naar buiten wordt door een communicatie medewerker gedaan. Zou het niet uit betrokkenheid van het Bestuur en directie, naar zowel de familie en betrokkenheid naar het personeel beter zijn dit in allle openheid te communiceren.De R.v.B heeft al eerder zijn functie neegelegd en stapt per 1-1-2013 op. Krijgt wel waarschijnlijk tot zijn pensioengerechtigde leeftijd (juli 2013)nog gewoon doorbetaald + een flinke bonus mee. Het personeel achterlatend met frustraties over de bezuinigingen en een trauma voor de medewerker die het overlijden van de bewoner hebben moeten mee maken.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.