Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Beste Zorgidee: ‘Ook specialist op huisbezoek’

Mark van Dorresteijn
Laat specialisten als cardiologen, reumatologen en internisten op huisbezoek gaan bij bedlegerige patiënten, in plaats van hen met de ambulance naar de specialist toe te brengen. Dat idee van arts-apotheker Philip Boerebach is door jury en publiek gekozen tot het Beste Zorgidee 2012.
Beste Zorgidee: 'Ook specialist op huisbezoek'

Het Beste Zorgidee is een initiatief van zorgverzekeraar ONVZ uit Houten die aandacht wil voor praktische oplossingen die de gezondheidszorg verbeteren. ‘Iedere Nederlander is wel eens patiënt en ziet dat het beter kan. Die ideeën komen amper aan bod’, aldus bestuursvoorzitter Erno Kleijnenberg.

Handzame apparaten

Winnaar Boerebach signaleert dat apparaten tegenwoordig zo handzaam zijn dat medisch specialisten ze kunnen meenemen naar patiënten thuis. Vervoer van zieke patiënten naar het ziekenhuis is op die manier niet meer noodzakelijk. ONVZ gaat onderzoeken of het idee in de praktijk toepasbaar is. Boerebach wint 10.000 euro met zijn idee. ‘We hebben zorgverzekeraars hard nodig om dit idee uit te voeren’, aldus Boerebach.

Publieksprijs

De publieksprijs van 2500 euro is gewonnen door mantelzorger Jan van Oirschot met zijn idee om hervulbare insulinepennen te gebruiken (Zorgvisie – Eric Bassant | foto: ANP Valerie Kuypers)

3 REACTIES

  1. Dat dergelijke goede ideeen nog een prijs moeten winnen, is heel treurig. Geef de prijs eerder aan een onderzoek waarom zo’n goed idee überhaupt niet (meer) wordt toegepast. Wat er nu gebeurd, is een experiment of een project waarin duizenden euro’s wordt gestoken. Zo houden we ons lekker bezig. Ik vind sowieso die prijscultuur een beetje achterhaald, maar dat terzijde.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.