Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuur Daelzicht treedt terug

De raad van toezicht en de raad van bestuur van gehandicaptenzorgorganisatie Daelzicht zijn op 25 april 2016 in goed overleg overeengekomen dat de raad van bestuur per 1 juni aanstaande terugtreedt.
Fotolia

Op 29 februari 2016 heeft de raad van bestuur kenbaar gemaakt te stoppen met het plan voor een Belevenispark in Heel. Met dit besluit hoopte de raad van bestuur dat de rust in de organisatie terug zou keren. Dat is tot op heden niet gebeurd. Daarom hebben de raad van toezicht en de raad van bestuur gemeend dit besluit te moeten nemen. De raad van toezicht zal op zo kort mogelijke termijn een interim bestuurder benoemen aan wie de raad van bestuur zijn taken zal overdragen.

Onderzoek
De afgelopen weken heeft vakbond FNV Zorg & Welzijn onderzoek gedaan naar Daelzicht. De FNV startte dit onderzoek, omdat leden bij de vakbond aan de bel hadden getrokken. Over het onderzoek zegt vakbondsbestuurder Karim Skalli: ‘De OR, medewerkers en het managementteam zagen de raad van bestuur de mistanden niet oplossen. Alle medewerkers van Daelzicht hebben de gelegenheid gehad om misstanden te melden. Dit heeft ertoe geleid dat in slechts vier weken tijd wij rond de 450 meldingen hebben gehad. Meldingen over misstanden op het gebied van doorgeschoten flexwerk, verslechtering van de kwaliteit van zorg, meldingen over toename van geweld op de werkvloer en er bleek een duidelijk gebrek aan vertrouwen in de leiding. Het opstappen van de raad van bestuur en het feit dat veel werknemers nu hun misstanden durven te melden, is een belangrijke stap in de goede richting. Wij zijn er nog niet. Wat betreft de vakbondsgroep FNV moet de onderste steen boven door op zeer korte termijn een grootschalig onderzoek te starten.’

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.