Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuur NVZD wil directeur Jan Aghina ontslaan

Mark van Dorresteijn
Het bestuur van de NVZD vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg stuurt vanmiddag een verzoek aan de kantonrechter in Utrecht om de arbeidsrelatie met directeur Jan Aghina te ontbinden. Dat staat vandaag op Skipr.
Bestuur NVZD wil directeur Jan Aghina ontslaan

Het verzoek is gekoppeld aan de vraag om een uitspraak te doen over ernstige verschillen van inzicht tussen het bestuur en de directeur. Jan Aghina is sinds 22 september geschorst door het NVZD-bestuur.

Ernstige verschillen van inzicht

Helaas is gebleken dat er tussen het voltallige bestuur en de directeur ernstige verschillen van inzicht zijn op belangrijke punten”, licht NVZD-voorzitter Bert Bunnik toe op de website van Skipr. “In simpel Nederlands: we hebben geprobeerd om er in overleg uit te komen. Dat is niet gelukt. Nu we de rechter om een uitspraak vragen, kan ik echter niet inhoudelijk ingaan op de aard van deze verschillen.”

kantonrechter

De afgelopen twee weken hebben het bestuur en de directeur van de NVZD geprobeerd de verschillen uit de weg te ruimen. Dat is niet gelukt. Voor het bestuur was dat de aanleiding om de leden per e-mail in te lichten over hun stap en vervolgens naar de kantonrechter te stappen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Bestuurders stemmen voor salariscode NVZD

Medisch specialisten dagen Klink voor de rechter

NVZD: ook interim-bestuurder valt onder salariscode

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.