Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurder IJsselmeer op non-actief

Bestuursvoorzitter Gersji Rodrigues Pereira van de IJsselmeerziekenhuizen is per direct op non-actief gesteld. Hoewel toezichthouder Harry Borghouts meent dat "het beter gaat" in de ziekenhuizen, erkent hij dat Pereira's positie onhoudbaar is geworden.
Bestuurder IJsselmeer op non-actief

De raad van toezicht heeft medicus en adviseur Norbert Hoefsmit aangesteld als interim-bestuurder om Pereira te vervangen. Voor spoedoperaties wil het ziekenhuis een militair noodhospitaal naast de locatie Lelystad inrichten, hoewel de inspectie meer ziet in de inzet van extra ambulances. De Nederlandse Zorgautoriteit, de Inspectie voor de Gezondheidszorg, patiëntenorganisaties en lokale politiek zijn unaniem in hun kritiek op de directie. Die was al vijf maanden op de hoogte van problemen met de luchtkwaliteit in de operatiekamers, maar greep niet in.

Onverantwoorde zorg

Drie jaar geleden al oordeelde de inspectie dat de klinieken onverantwoorde zorg boden. Financiële problemen, conflicten met de medisch specialisten en vakbonden, ergernis over hoge beloningen en vertrekpremies van bestuurders, ict-problemen achtervolgen de IJsselmeerziekenhuizen. Steeds meer patiënten zouden hun heil zoeken in het Antonius ziekenhuis in Sneek. (Zorgvisie – Berber Bast)

Lees ook:

Directie IJsselmeerziekenhuizen wankelt

IJsselmeer-bestuurder strijdt met medische staf

Operatieverbod voor IJsselmeerziekenhuizen

Personeel verwerpt akkoord IJsselmeer

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.