Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Bestuurder Maasstad Ziekenhuis verdient het meest

Topverdiener in 2010 was bestuursvoorzitter Paul Smits van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, met een beloning van euro 391.654. Dat blijkt uit de inventarisatie van de jaarverslagen door het Financieele Dagblad.
Bestuurder Maasstad Ziekenhuis verdient het meest

Op nummer twee staat Emile Lohman, die later dit jaar afscheid neemt als bestuursvoorzitter van het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen. Hij verdiende in 2010 382.932 euro.

Nieuwkomers

Van de nieuwkomers in 2010 verdiende bestuurder Rik Riemens van het Flevoziekenhuis met een jaarsalaris van 314.606 euro het meest. Hij is in 2010 aangetreden, maar later dat jaar ook weer uit dienst gegaan. Zijn beloning is omgerekend naar een jaarsalaris, maar gecorrigeerd voor ontslagvergoeding. In het FD-onderzoek zijn alle beloningen van bestuurders die maar een deel van het jaar in dienst zijn geweest op deze wijze omgerekend om een zuivere vergelijking mogelijk te maken. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Beloningscode zorg heeft weinig effect

Schippers wil snel beloningsplafond in de zorg

Opnieuw besmette patiënten overleden in Maasstad

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

8 REACTIES

 1. Typische CDA reactie: nog even wachten voordat er iets wettelijk wordt vastgelegd, ‘wees uw broeders hoeder’ in de verkeerde zin van het woord!
  Misschien kan doe Smits vervangen worden door andere mislukkelingen zoals Simonms en die Prof die ook net uit Zeeland is vertrokken. Van andermans leer is het heerlijk riemen snijden.
  Wie stelt die knakkers eigenlijk aan, de Raden van Toezicht heet dat, wie zijn die mensen. Kom Elsevier, maak daar eens een lijstje van ipv die stompzinnige lijst beste Ziekenhuizen.

 2. Lees alle reacties
 3. Dit is typisch de macht van het `old boys network`.
  Het iedere keer opnieuw plaatsen van een mislukkeling en om hem te straffen nog eens extra te honoreren met exorbitante vergoedingen, het doet denken aan een gangster roman ware het niet zo triest.

  Na de blunders bij de foute aangifte van Lucia de B. en de blunders bij KPN kon Paul Smith aan de slag om de puinhoop compleet te maken bij het Maasstad ZKH.

  De zorg is in ons land onbetaalbaar geworden en men probeert dat over de ruggen van de kleintjes terug te halen terwijl er aan de top gewoon over lijken gaan met arrogantie en zonder schuld besef en hun zorg is zichzelf te verrijken.
  De ziekte die hier heerst is vele malen erger dan die Klebsiellabacterie.
  Het is vreselijk te constateren dat Nederland momenteel niet onder doet met vele derde wereld landen.

  Ik ben benieuwd wat voor een gouden handdruk en nieuwe erebaan hij nu gaat krijgen.

 4. De salarissen van zorgbestuurders worden steeds hoger en hoger. Het is het premiegeld van de verzekerden waarmee deze worden betaald. Het eigen risico moet worden verhoogd, er wordt geschrapt in de vergoedingen maar het gegraai gaat door. Waar is de Balkenendenorm gebleven, wie gaat die handhaven???

 5. Als het mogelijk is leden van de Raad van Toezicht persoonlijk aansprakelijk stellen voor het zo exorbitant overschrijden van de Balkenende-norm, zou het gauw gedaan zijn met een dergelijke onmaatschapplijke graaipraktijk. Een taak voor de wetgever om het mogelijk te maken dergelijke wantoestanden hard aan te pakken.

 6. Inderdaad een leuk stukje gerechtigheid. Paul Smits vernietigt het leven van de onschuldige Lucia de B en haar familie, en wordt vervolgens de best betaalde ziekenhuisbestuurder van NL, blijkt zelf verantwoorlijk voor tientallen doden, maar leeft in de zekerheid dat hij voor de wet in deze onschendbaar is.

 7. En terecht natuurlijk… Zeer capábele man. Greep ook snel in en klaagde Lucua de B. aan.
  Wie klaagt Smits aan? 25 maal dood door schuld…
  En wie Joep Dohmen’s antibioticasyndicaat?
  Hoeveel % antibioticamisbruik is er na 2 jaat al gereduceerd, Werner?
  En wanneer wordt het 2e Kamer moratorium geëffectueerd op nóg meer van die broedplaatsen van doorgemuteerde, nóg multiresistentere beestjes, “dienaar” van de Volksgezondheid?
  Zijn al die duizenden doden door multiresistente bacteriën nog niet genoeg geweest om de veefabriekenput te dempen?
  Hoeveel meer onderzoeken zijn nog nodig?
  Moet eerst 1-op-1 de besmetting van omwonenden door MRSA in de lucht rondom varkensfabrieken bewezen worden?
  Hoeveel meer doden nog?
  In de VS sterven al meer mensen aan MRSA dan aan HIV/Aids…
  Is dit niet dood door schuld, criminele samenspanning door drugsbaronnen uit NRC-Joep Dohmen’s antibioticasyndicaat?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.