Een op de vijf ouderen wil wonen in verzorgingshuis oude stijl

Twintig procent van de huidige 70-plussers woont graag in een verzorgingshuis, blijkt uit een evaluatie van het All-inclusive experiment.
Guus Schrijvers

Een op de vijf 70-plussers verkiest een plek in een verzorgingshuis want daar heerst gezelligheid en niet de eenzaamheid. Daar wonen zij veilig dankzij alarmknoppen in hun appartement, leuningen in de gangen en goede afsluiting van ramen en deuren. Dit blijkt uit een evaluatie van het All Inclusive experiment (pdf) met twaalf verzorgingshuizen. Actiz publiceerde in januari een evaluatie daarover, die onopgemerkt bleef. De Volkskrant besteedde er onlangs grote aandacht aan.

Kleine aanpassingen

De huizen in het experiment beschikken over relatief kleine appartementen: 24 tot 45 vierkante meter. Zij bieden aan circa 70 personen huisvesting. Indien nodig zijn er kleine

3
154

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3
154
Guus Schrijvers

Oud-hoogleraar Guus Schrijvers is nog steeds actief in de gezondheidszorg. Hij is auteur van het boek Zorginnovatie volgens het Cappuccinomodel (ondertitel: Voor hetzelfde geld een betere gezondheidszorg). Schrijvers geeft lezingen en workshops en is lid van enkele stuurgroepen en commissies.