Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste scène: Wie maakt me los?

Minister Hans Hoogervorst bemant een marktkraam op een theaterpodium. Dozen met Zorgverzekeringswet, Uurtarief Medisch Specialisten, Wtzi, Wet Marktordening Gezondheidszorg en WMO glijden door zijn handen. Als een volleerd standwerker vent hij de uitgestalde waren uit.

“Hier heb ik de AWBZ in de aanbieding voor een schappelijk prijsje. Wat is het? Twintig miljard! Wie doet het ervoor?” (Hilariteit in de zaal)

Hoogervorst reikt naar een andere doos. Met de aangereikte stift noteert hij er bedragen op (zie foto).

“Dan heb ik het specialistentarief: 156 euro per uur was de inzet van de afgevaardigden der specialisten in de commissie Korthals Altes. Ze wisten dat het niet reëel was. We zijn naar het macroneutrale uurtarief van 147,50 euro gegaan. De meerderheid was voor 126. Het is dus 132,50 geworden. Dat vind ik voor allen een heel mooi resultaat.”

Een snelle rekensom leert dat een medisch specialist daarmee nog altijd twee JP’tjes per jaar ontvangt.

“De Nederlandse specialisten verdienen prima, ook internationaal gezien. Ze verdienen in ieder geval meer dan ik. (Gelach). Dat ga ik hopelijk veranderen.”

Goed, u snijdt het onderwerp zelf aan: wat gaat u doen?

“Dat weet ik nog niet.”

U hebt het altijd maar over geld. Laten we het over inhoud hebben.

“Je moet tegemoet komen aan de karikatuur die men van je schetst.”

Tweede scène: Zorgverzekeringswet als bittere pil

Door: Ruud Koolen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.