Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Gewoon door blijven lopen

Henk Steen
Deze zomer was ik in Hanoi. Het was mijn eerste kennismaking met Azië. Vanaf het vliegveld kreeg ik een eerste indruk van het verkeer: een stad met 5 miljoen inwoners en 4 miljoen brommers.
Gewoon door blijven lopen

Na aankomst lopend de oude wijk

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Dat we niet meer bereid zijn, of de moed hebben om het verhaal te doen, of vanuit de context te benaderen of beluisteren, en het feit dat daar inderdaad steeds minder ruimte voor lijkt te zijn in de keten van aanbieders, financiers en toezichthouders, is inderdaad een merkwaardig fenomeen.

  2. Lees alle reacties
  3. Mooi geformuleerd! Het begint inderdaad met ‘je veilig voelen’. Als dat niet zo is, heb je veel energie nodig om de omgeving in de gaten te houden, je in te dekken, controles uit te voeren, verantwoording af te leggen, etc. Ondertussen kom je niet veel verder. Vergelijk het met autorijden; zonder vertrouwen in vervoermiddel, weg en medeweggebruikers, blijf je stilstaan. Maar het is wel verstandig om af en toe in spiegels te kijken, op de snelheid te letten en op rode lampjes te reageren.
   Hoe gaat een belangrijk deel van de beslissers zich weer in voldoende mate veilig voelen, zodat ze het goede voorbeeld kunnen geven?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.