Hoezo een falende NMa?

Het artikel van drie wetenschappers 'NMa faalt bij toezicht ziekenhuisfusies' spreekt aan. In de zorg wordt al jaren geworsteld met de operationalisatie van het begrip marktwerking. En de praktijk moet daar maar mee weten om te gaan. Wij, bestuurders van het St. Elisabeth Ziekenhuis, schetsen de Tilburgse situatie en reageren tevens op het artikel.
Bart Berden (links) en Marcel Visser
Bart Berden (links) en Mart Visser

In Tilburg zijn wij druk met het op niveau houden en verbeteren van kwaliteit van zorg. Om die kwaliteit ook voor de middellange toekomst te garanderen is samengaan van de Tilburgse ziekenhuizen noodzakelijk. En dat vinden niet alleen de bestuurders of het toezicht: ook de cliëntenraden en de professionals, artsen en verpleegkundigen, hebben krachtig en expliciet hiervoor gekozen. Sterker nog: ook alle betrokken zorgverzekeraars en het openbaar bestuur staan unaniem achter de voorgenomen fusie.

Voornemen verdedigen

Op een zeker moment in de voorbereiding kwam de NMa in beeld en hebben de Tilburgse huizen hun voornemen moeten verdedigen. Dat kwam neer

2
32

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.