Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoogervorst is een profeet

U ontvangt een behoorlijke vergoeding voor de inspanningen die u levert. Verdient u die ook?

Topinkomens publieke sector

Zorgbestuurders zijn opmerkelijk goed vertegenwoordigd onder de ontvangers van Topinkomens in de publieke sector, samengesteld door Berenschot en gepubliceerd in Intermediair.

Grootverdieners in de zorg

Salaris zorgbestuurders stijgt opnieuw, meldden we gisteren. De hoogste bedragen gaan naar crisis- en interim-bestuurders. De zorg blijkt bovendien maar geen afscheid te kunnen nemen van de ferme gouden handdruk . Hier kunt u op zoek naar de grootverdieners in de zorg.

Twee JP’tjes per jaar

Tijdens een live afscheidsinterview in januari besprak ik met vertrekkend minister Hoogervorst het nieuwe uurtarief van medisch specialisten: “Een snelle rekensom leert dat een medisch specialist daarmee nog altijd twee JP’tjes per jaar ontvangt.”

Hoogervorsts relaxte reactie: “De Nederlandse specialisten verdienen prima, ook internationaal gezien. Ze verdienen in ieder geval meer dan ik. (Gelach in de zaal). Dat ga ik hopelijk veranderen.”

Hoogervorst gaat meer vangen

Profetische woorden, naar nu blijkt. Hoogervorst nestelt zich met zijn volgende functie in één klap hoog tussen de grootverdieners in de publieke sector. Voor een Hongaars uitstapje gaat hij dertig mille per maand vangen.

Hoogervorst verdient zichzelf terug

De Hongaarse staatsfinanciën en gezondheidszorg wankelen op de rand van de afgrond. Hoogervorst gaat de overheid in Boedapest adviseren om deze dubbele crisis te boven te komen. Op beide terreinen heeft hij als minister in Nederland klinkende resultaten geboekt. U weet: resultaten uit het verleden bieden geen enkele garantie voor de toekomst. Niettemin zit het er dik in dat Hoogervorst zichzelf dubbel en dwars gaat terugverdienen.

Salarisregeling en prestatiebekostiging

Hoe beoordeelt u uw eigen salarisregeling en prestatiebekostiging? Durft u te beweren dat uw verdiensten voor de organisatie in overeenstemming zijn met uw inkomen.” Ik ben benieuwd naar uw reactie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.