Op zoek naar zwarte piet in het verpleeghuis

Toen ik deze week naar het Kamerdebat over de verpleeghuiszorg zat te kijken, moest ik aan het zwartepietenspel denken. De zwartepiet kwam vooral bij de bestuurder terecht.
Guus Bannenberg

In mijn jeugdjaren deden we het zwartepietenspel. Een kaartspel met ruilen en neerleggen waarbij diegene die aan het eind de zwartepiet nog in handen had de klos was. In die tijd was Zwarte Piet als rechterhand van Sint ook een soort boeman. in de zak zaten weliswaar cadeautjes en snoepgoed, maar als je niet deugde volgens het boek van de goedheiligman werd je zomaar in diezelfde zak mee terug naar Spanje genomen (nog een associatie die vandaag de dag niet meer politiek correct is bedenk ik me).
Ik moest onwillekeurig aan dit kaartspel denken toen ik deze week naar het

6
36

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.