Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waterland investeert

Waterlandziekenhuis moet bezuinigen. Dat was een kop in ZorgVisie nieuwsbrief. Weet u wanneer? Wie het bericht herleest, vraagt zich af: komt het ooit nog goed in Purmerend?
Waterland investeert

Laat ik u geruststellen. Het Waterlandziekenhuis heeft zichzelf in luttele jaren aan de eigen haren uit het slurpende moeras getrokken. Na afspoelen en opdrogen treedt het ziekenhuis de toekomst fris tegemoet. Anno 2006 blijkt de belevingseconomie er zelfs doorgedrongen tot de wachtkamers.

Het valt niet alleen aan warme kleuren en warme koffie in de wachtkamer af te lezen, maar er is in Purmerend de laatste jaren grondig vernieuwd. Zowel het ziekenhuis als de organisatie zijn fundamenteel verbouwd. En nu is het twee weken lang feest, met symposia voor medici en managers, een personeelsfeest en een open dag op zaterdag 17 juni als klapstuk.

De reeks medische innovaties is indrukwekkend. Om er enkele te noemen: een spoedpost in samenwerking met de huisartsenpost Zaanstreek/Waterland, een geboortehotel, een nieuwe hartcatherisatiekamer en twee nieuwe digitale operatiekamers. Enzovoorts, enzovoorts.

Daarbij grossiert het Waterlandziekenhuis ook nog eens in prijzen. Vorig jaar de Best Practice Award in samenwerking met CMC. Na een eerdere nominatie in 2006 dan toch de hoofdprijs Kroon op het Werk voor goed werkgeverschap. En niet te vergeten de nominatie van bestuursvoorzitter Jeltje Schraverus voor de titel zorgmanager van het jaar 2005.

Wat is het geheim achter de spectaculaire omwenteling? Gooi je oude schoenen niet weg voordat je nieuwe hebt, schreef ik hier onlangs. Helemaal fout! Hebben we hier wellicht te maken met een ziekenhuisbestuur dat het oude makkelijk loslaat, oude schoenen weggooit en dat zich als Abebe Bikila blootsvoets als een hinde naar de finish beweegt? Hoe zit dat met die schoenen? Desgevraagd geeft Jeltje Schraverus een simpel antwoord: ze heeft er veel.

Door: Ruud Koolen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.