Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties15

Brabantzorg weigert contract met Menzis en DSW

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
BrabantZorg sluit geen contract voor wijkverpleegkundig zorg 2016 met Menzis en DSW. De thuiszorgaanbieder vindt de vergoeding ontoereikend.
Brabantzorg weigert contract met Menzis en DSW
Premium

Bestuurslid Adrie van Osch: ‘Hiermee

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

15 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. @Robocop, er is geen verzekeraar die de richtlijnen van de NZa doelbewust negeert….daar staat de doodstraf op in de sector. Er gaat wel eens iets mis, en dan wordt een verzekeraar ook flink aangepakt (terecht overigens!).
    Denk dat hier een misverstand speelt over de rol van de NZa tarieven; dit zijn maximum tarieven; er mag niet meer ten laste van de zorgkosten worden gebracht dan dit tarief. Minder mag wel, en tarieven onder het NZa maximum tarief worden tussen zorgverlener en verzekeraar afgesproken; dat is inderdaad marktwerking.

  3. @Peekie53: zolang Schippers minister is zal dit onzalige beleid worden doorgezet. Het moet eerst een grotere puinhoop worden voordat er gecorrigeerd wordt, zie ook PGB. Vraag me af of iemand in Den Haag wel eens het sommetje heeft gemaakt voor de extra kosten van de invoering van de transitie. Voorlopig betalen de klanten het grootste deel van die kosten door het niet krijgen van vergoeding waar men vroeger wel recht op had.
    De richtlijnen van de NZA zijn een lachertje aangezien die door alle verzekeraars worden genegeerd.

  4. Dat zouden meer instellingen moeten doen. Eerder onderhandelde je met 1 zorgkantoor en nu met 7 verzekeraars en ik weet niet hoeveel gemeenten. Ieder zijn eigen tariefen en eigen tarief en eigen plafond. Niet bij te houden en kost veel extra medewerkers, die niet met hun handen aan het bed zitten. Richtlijnen Nza moet leidend zijn. Tijd voor de kamer om in te grijpen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.