Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brandveiligheidsvisie voldoet niet

MAARSSEN - De nieuwe brandveiligheidsvisie voor de extramurale zorg is onduidelijk. Na kritiek van brancheorganisaties Aedes, Actiz, VGN en GGZ Nederland ligt het concept nu weer bij het Nederlands Instituut voor Fysieke Veiligheid (NIFV), dat de visie in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken ontwikkelt.

De kritiek van de brancheorganisaties richt zich met name op de definitie van (verminderde) zelfredzaamheid van cliënten. Een ondeugdelijke definitie zou in de praktijk kunnen leiden tot interpretatieverschillen tussen gemeente of brandweer en de woningcorporatie of zorginstelling. Het NIFV, voorheen bekend als het Nibra, gaat deze lacune nu opvullen.

Nieuwe woonzorgcombinaties

Het probleem daarbij is dat oude brandveiligheidsconcepten zich niet zonder meer laten vertalen naar de nieuwe woonzorgcombinaties. Ondanks de kritiek juichen de brancheorganisaties de komst van een nieuwe brandveiligheidsvisie voor zorginstellingen toe. Het Brandveiligheidsconcept Gezondheidszorggebouwen stamt uit 1994 en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Lees hier meer

over bouwen in de zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.