Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brijder gaat jongeren begeleiden op kopstoring.nl

Annelies Vermeulen
Brijder gaat vanaf 17 maart cursussen begeleiden via de online interventie www.kopstoring.nl. Het doel van de cursus is dat jongeren beter kunnen omgaan met de problemen van hun ouders, goed leren voor zichzelf te zorgen en geen psychische problemen krijgen.
Brijder gaat jongeren begeleiden op kopstoring.nl

Om jongeren met een verslaafde of psychisch zieke ouder de aandacht te geven die ze verdienen, kunnen deze jongeren onder professionele begeleiding van Brijder met elkaar chatten. Dit gebeurt in een gesloten omgeving met een vaste groep op vaste tijden. Deze groep komt acht keer online bij elkaar, waarbij zij anderhalf uur verhalen en ervaringen met elkaar delen. Naast het uitwisselen van ervaringen en tips, wordt van de jongeren ook verwacht dat ze oefeningen doen. Verder kunnen de jongeren gebruikmaken van een e-mailservice, informatie zoeken op de themapagina’s, ervaringen uitwisselen via het forum en ervaringsverhalen van anderen lezen.

Onderzoek

De website www.kopstoring.nl die sinds 2006 bestaat en jaarlijks zo’n 40.000 bezoekers kent, wordt momenteel onderzocht op effectiviteit. Het onderzoek focust zich op kosten en effecten van de online kopstoring cursus. Het onderzoek loopt tot eind 2012. De resultaten worden in 2013 verwacht. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Brijder Verslavingszorg wint NIMA Marketing Gezondheidszorgprijs

Online cursus voor kinderen met kanker succesvol

Online zelfhulp niet effectief bij depressie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.