Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BTW-verhoging niet eerder ingevoerd dan in 2009

Staatssecretaris De Jager van Financiën heeft de voorgestelde BTW-verhoging, die onder andere van toepassing zou zijn op complementaire medische behandelingen, uitgesteld tot januari 2009. In eerste instantie wilde De Jager de BTW-verhoging doorvoeren op 1 januari 2008. Dit schrijft website MedNet.nl.

De staatssecretaris had in zijn belastingplan gemeld dat hij de BTW-vrijstelling voor medische diensten wilde beperken tot die activiteiten waarvan vaststaat dat ze bijdragen aan de ‘gezondheidskundige verzorging van de mens’. Complementaire behandelingen zouden daar niet meer onder vallen.

Zeven artsenverenigingen voor complementaire geneeswijzen stuurden hierover een paar weken geleden een brandbrief aan het ministerie van financiën. De Jager heeft inmiddels toegezegd de plannen uit te stellen en de Kamer halverwege volgend jaar te informeren. De uiteindelijke BTW-verhoging wordt dan pas meegenomen in het belastingplan voor 2009. (MedNet)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.