Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker wil SER-advies over AWBZ

Staatssecretaris Jet Bussemaker (PvdA) wil dat de Sociaal-Economische Raad een advies uitbrengt over de toekomst van de AWBZ. Zij is daartoe in gesprek met de SER, meldde ze donderdag 12 april tijdens het Algemeen Overleg. Zij gaf hiermee antwoord op een vraag van VVD-Kamerlid Van Miltenburg.

Kamerleden reageerden tijdens het overleg op het stuk Samen zorgen voor beter, Proloog VWS-beleid 2007-2010 . Dat hebben de bewindslieden Klink en Bussemaker vorige week naar de Tweede Kamer gezonden.

Nog een advies op de stapel

Over de AWBZ (lees hier het Dossier AWBZ) zijn tal van adviezen verschenen, onder andere van het College Voor Zorgverzekeringen, Zorgverzekeraars Nederland, de KNMG, het IBO en de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg. De visie van de SER ontbreekt vooralsnog in dit rijtje.

Hervatting AWBZ-debat

Het debat over de AWBZ is afgelopen jaar vrij rustig geweest. De politieke en publieke aandacht ging vooral uit naar de invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet en de wet maatschappelijke ondersteuning. Bussemaker meldde dat het een van haar belangrijkste ambities is om aan het eind van haar periode als staatssecretaris “toekomstbestendige AWBZ achter te laten waarbinnen we langdurige zorg kunnen blijven bieden”. (ZorgVisie – Ruud Koolen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.