Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Carrièrewisselingen

Januari

Iris van Bennekom verlaat NPCF
Directeur Iris van Bennekom verlaat de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF). Van Bennekom wordt per 1 april directeur Langdurige Zorg en plaatsvervangend directeur-generaal bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Maart

Thunissen legt nevenfunctie Reinier de Graaf neer
Directeur-generaal Jenny Thunnissen van de Belastingdienst legt haar nevenfunctie als lid van de raad van toezicht van een ziekenhuis in Delft neer. Als lid van de raad van toezicht was Thunnissen actief bij de Reinier de Graaf Groep in Delft toen het ziekenhuis met constructies de btw-heffing omzeilde.

April

Leemhuis-Stout treedt af als voorzitter NVZ
Joan Leemhuis-Stout treedt op 1 augustus af als voorzitter van de NVZ vereniging van ziekenhuizen. Leemhuis vertrekt eerder dan voorzien. Haar tweede termijn als voorzitter zou officieel in mei 2009 aflopen, maar een mix van professionele en privé-omstandigheden heeft haar doen besluiten om eerder op te stappen.

Juni

Huijsman stapt terug als directeur Zorg Consult
Robbert Huijsman heeft zich teruggetrokken als directeur van Zorg Consult Nederland. Huijsman neemt de stap vanwege stijlverschillen met de andere directeur van Zorg Consult Nederland, Bart Durlinger.

Augustus

Mariëlle Rompa verlaat ActiZ
Mariëlle Rompa treedt per 1 januari 2008 af als directeur van ActiZ, de brancheorganisatie voor verpleging en verzorging. Aad Koster, nu lid van de directie, zal haar opvolgen.

September

Max Becherer ontslagen bij GGZ Friesland
De voorzitter van de raad van bestuur van GGZ Friesland, Max Becherer, is ontslagen. Tussen de heer Becherer en de raad van toezicht bestaat een fundamenteel verschil van inzicht over de wijze waarop de GGZ Friesland moet worden aangestuurd.

Oktober

Zorgbestuurder Frits Brink vertrekt bij Philadelphia
Bestuurvoorzitter Frits Brink is opgestapt bij Philadelphia Zorg en bij parapluonderneming Espria. Brink was ook bestuursvoorzitter bij Kruiswerk West Veluwe. Reden voor zijn vertrek is de financiële malaise bij Philadelphia.

Terug naar het jaaroverzicht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.