Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Catharina moet dermatologen miljoen betalen

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven moet de vier voormalig dermatologen een totaalsom van een miljoen euro betalen. Dat heeft het Scheidsgerecht Gezondheidszorg bepaald.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Catharina moet dermatologen miljoen betalen

De arbiters oordelen in hun eindvonnis dat de opzegging van de toelatingsovereenkomst door het ziekenhuis rechtsgeldig is, omdat de samenwerking tussen de vier dermatologen en het ziekenhuis onherstelbaar is beschadigd. De arbiters zien geen plaats voor een schadevergoeding wegens onrechtmatig handelen door het ziekenhuis. Wel ziet de arbitragecommissie gronden voor toekenning van een vergoeding naar billijkheid aan de dermatologen. De dermatologen hadden in totaal negen miljoen euro geclaimd, daarvan krijgen zij nu één miljoen.

Grotere scharrelruimte

De raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis betreurt de hoogte van de vergoeding die moet worden betaald, maar kan niet tegen de bindende

1
30

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. De vraag is of de Zorg de uitspraak van het Scheidsgerecht als een serieus arrest kan beschouwen. Is dat niet het geval, dan valt er niet zo veel van te leren. Dat is jammer. Nu geeft de hele zaak voor en na de uitspraak veel geharrewar, en wordt oorzaak en gevolg door elkaar gehaald. Het geld is niet eens de belangrijkste factor.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.