Catharina moet dermatologen miljoen betalen

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven moet de vier voormalig dermatologen een totaalsom van een miljoen euro betalen. Dat heeft het Scheidsgerecht Gezondheidszorg bepaald.
Catharina moet dermatologen miljoen betalen

De arbiters oordelen in hun eindvonnis dat de opzegging van de toelatingsovereenkomst door het ziekenhuis rechtsgeldig is, omdat de samenwerking tussen de vier dermatologen en het ziekenhuis onherstelbaar is beschadigd. De arbiters zien geen plaats voor een schadevergoeding wegens onrechtmatig handelen door het ziekenhuis. Wel ziet de arbitragecommissie gronden voor toekenning van een vergoeding naar billijkheid aan de dermatologen. De dermatologen hadden in totaal negen miljoen euro geclaimd, daarvan krijgen zij nu één miljoen.

Grotere scharrelruimte

De raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis betreurt de hoogte van de vergoeding die moet worden betaald, maar kan niet tegen de bindende

1
26

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.