Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cello biedt e-learning programma aan cliënten

Zorgorganisatie Cello en e-health ontwikkelaar Jouw Omgeving BV werken sinds kort samen om het e-learning programma Mpower breed beschikbaar te maken voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking die zo zelfstandig mogelijk willen wonen.
Fotolia

De taken en verantwoordelijkheden die bij zelfstandig wonen horen, zijn voor (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking een uitdaging. Toch willen zij – net als iedereen – graag hun eigen leven leiden. Zorginstelling Cello ontwikkelde daarom voor haar cliënten het programma Mpower, dat via de computer, tablet of smartphone ondersteuning biedt bij huishoudelijke taken (en straks ook bij veilig wonen). De e-learning geeft houvast bij terugkerende taken als koken, wassen en schoonmaken en helpt gebruikers om daar hun eigen ritme en structuur in te vinden. Desgewenst met een coach uit de eigen omgeving. Dankzij Mpower kunnen cliënten bij dagelijkse klusjes steeds terugvallen op instructies, terwijl ze zichzelf daar zelfstandig mee redden.

Dossier E-health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda.
Lees meer>>

 

Robbert Slotman, mede-directeur van Jouw Omgeving BV. ‘We zijn blij met de modules van Mpower. Het is een toegankelijke vorm van psycho-educatie die bijdraagt aan de zelfredzaamheid van cliënten en past helemaal bij de doelstellingen van Jouw Omgeving. We hebben dit platform namelijk ontwikkeld om cliënten zoveel mogelijk de regie in eigen handen te geven binnen hulpverleningstrajecten. De technologie maakt veel mogelijk, vooral als we binnen de zorgsector slimme koppelingen en combinaties maken. Dat is waar Jouw Omgeving in voorziet, in samenspel met zorginstellingen en hun cliënten.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.