Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Companionable en project Zorgcirkels op AAL 2012

Mark van Dorresteijn
Het Ambient Assisted Living forum vindt dit jaar plaats in Eindhoven, van 24 t/m 27 september. Aan het forum werken 23 landen samen om de ontwikkeling van ICT-toepassingen te stimuleren. Kwaliteit van leven en behoud van zelfstandigheid van ouderen staan hierbij centraal.
Companionable en project Zorgcirkels op AAL 2012

Op het congres zijn onder andere de Companionable, het maatje voor mensen met (milde) geheugenproblemen, en het project Zorgcirkels, voor slimmere nachtzorg, te zien.

Companionable

Dementerenden hebben behoefte aan ondersteuning en structuur. CompanionAble is ontwikkeld om ouderen met milde geheugenproblemen actief te houden en hen te ondersteunen in hun dagelijkse activiteiten. Een robot die 24 uur per dag actief is in alle ruimten van een woning en samen met de slimme woning een oogje in het zeil houdt. Ouderen met geheugenproblemen krijgen zo ondersteuning bij hun dagelijkse leven, welbevinden, gezondheid en de robot zorgt ook voor gezelschap.


Project Zorgcirkels

Ouderen en verstandelijk gehandicapten ondersteunen in langer zelfstandig blijven wonen. In hun eigen huis, in de eigen woonkern of wijk. Daar draait het om bij het project Zorgcirkels in Zuid-oost Brabant. Zorgcirkels bestaat uit verschillende (zorg)organisaties die samen het welzijn ouderen en verstandelijk gehandicapten willen verbeteren. Door de zorg in de nacht voor ouderen en verstandelijk gehandicapten slim te organiseren en gebruik te maken van moderne techniek, krijgen zij thuis en in woonzorgvoorzieningen kwalitatief betere zorg zonder extra kosten. Soms is zelfs een besparing mogelijk. (Zorgvisie ict)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.