Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Conflict Philadelphia en gehandicapte voor de rechter

Zorginstelling Philadelphia dreigt een verstandelijk gehandicapte patiënt uit z'n appartement in het Jozefklooster in Driebergen te zetten. Dat meldt omroep RTV Utrecht op zijn site. Aanleiding zou een conflict zijn tussen Philadelphia en de ouders van de 37-jarige man.
Conflict Philadelphia en gehandicapte voor de rechter

De ouders zeggen op RTV Utrecht dat de rekening die de ouders hebben gekregen van de zorginstelling van geen kant klopt. Philadelphia wil volgens hen dat ze ook betalen voor zorg die niet geleverd wordt. Van die ruzie is hun geadopteerde zoon nu de dupe, zeggen ze.

Specialist

De ouders hebben een een specialist ingehuurd die deskundig is in de handicap van hun zoon en volgens hen is de behandeling succesvol. Philadelphia rekent echter toch kosten voor zorg die de zoon daardoor niet meer nodig heeft, zonder die zorg daadwerkelijk te verlenen. Als de rekening niet wordt betaald, moet de zoon met ingang van 25 augustus het appartement verlaten.

Vertrek

Omdat de ouders de rekening alleen kunnen betalen als ze besparen op de zorg van de specialist, hebben ze een kort geding aangespannen. Dat dient vandaag. Uiteindelijk zal daar besloten worden hoe lang hun zoon nog bij Philadelhpia woont. Dat hij er vertrekt, staat voor henzelf inmiddels ook vast. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Philadelphia verkoopt kasteel aan nieuwkomer

Gabriël Zwart benoemd tot bestuurslid Philadelphia

Vakbond werkt aan juridisch conflict met Philadelphia

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.