Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Consumentenbond sleept ONVZ voor de rechter

De Consumentenbond daagt zorgverzekeraar ONVZ in kort geding voor de rechter. De Consumentenbond vindt dat ONVZ haar klanten misleidt door tussentijds de polisvoorwaarden te veranderen.

ONVZ maakte enkele weken geleden bekend “overconsumeerders” aan te gaan pakken. Het gaat om mensen die op kosten van de zorgverzekeraar bijvoorbeeld zeventien brillen per jaar kopen of regelmatig per taxi het hele land af reizen om naar een alternatief genezer te gaan.

Onbeperkt

De zorgverzekeraar had deze zorg in eerste instantie via de aanvullende ziektekostenverzekering onbeperkt aangeboden, maar komt daar nu op terug terwijl de contractperiode nog niet is afgelopen. Volgens ONVZ dreigt een kleine groep verzekerden de premie op te drijven van alle 430 duizend ONVZ-klanten.

Verschraling

De Consumentenbond is van oordeel dat ONVZ de polisvoorwaarden pas op 1 januari mag veranderen, wanneer verzekerden een nieuwe ziektekostenverzekering afsluiten.

“Het is een vorm van misleiding”, stelt woordvoerder Marcel van Beusekom. “ONVZ heeft bewust mensen aangetrokken door een ruime vergoeding te beloven, maar nog geen drie maanden later wordt het pakket verschraald.”

Principe

Voor de Consumentenbond heeft het kort geding een principieel karakter. Van Beusekom: “Als niemand actie onderneemt, gaan andere verzekeraars dan ook tussentijds stappen zetten.”`(ZorgVisie – Philip van de Poel)

Lees ook:

ONVZ past polisvoorwaarden aan

Kleine zorgverzekeraars scoren beter

Prestatiebekostiging lijdt onder ‘onzuiverheden’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.