‘CPB-rapport over wijkteams roept eenzijdige reacties op’

Silke van Arum van Movisie doet al jaren onderzoek naar de werking van wijkteams. Sinds 2014 verricht Movisie in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) peilingen naar de stand van zaken. Het vrijdag verschenen CPB-rapport verwijst veelvuldig naar onderzoeken waaraan Van Arum meewerkte. Zij noemt het rapport ‘goed en gedegen’, maar vindt wel dat het eenzijdige reacties oproept.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Silke van Arum, onderzoeker bij Movisie
Foto: Goedele Monnens

Volgens de Movisie-onderzoeker is in de reacties op het CPB-onderzoek te weinig aandacht voor vragen die de discussie over de wijkteams echt verder helpen. Bijvoorbeeld: hoe komt het nou echt dat het aantal doorverwijzingen naar maatwerkvoorzieningen is toegenomen? Van Arum: ‘Het CPB noemt als mogelijke verklaring dat de wijkteams veel outreachend werken, waardoor ze problemen zouden signaleren die voorheen niet aan het licht kwamen. Maar in de peilingen van Movisie geven gemeenten juist aan dat de wijkteams door de grote hoeveelheid casuïstiek nog onvoldoende toekomen aan dat outreachende werk. Ik denk dat juist daar nog winst te behalen valt.’

Complexere

0
607

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.