Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kinderarts in huisartsenpraktijk is 50 procent goedkoper

Tea Keijl
De pilot van zorgverzekeraar Menzis waarbij een kinderarts een spreekuur heeft in een huisartsencentrum, is een groot succes. De kinderen die deze kinderarts ziet, hoeven bijna nooit alsnog naar het ziekenhuis. Bovendien blijkt het 50 procent goedkoper dan de reguliere manier van werken.
Premium

De proef ging eind 2016

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Geachte heer of mevrouw GKMitrasing,

   Wellicht is het dan niet helder genoeg overgekomen uit de tekst. Ter verduidelijking: met de passage dat de ‘kinderen voorheen werden doorverwezen naar het ziekenhuis.’ Bedoelen we dus dat van de kinderen die de kinderarts op dit spreekuur ziet, 90 procent vervolgens niet meer naar het ziekenhuis hoeft te gaan. Met ‘onnodig’ wordt dan dus ook bedoelt, dat kinderen soms naar de specialist in het ziekenhuis worden verwezen bij twijfel, uit voorzorg, uit ongerustheid of om het zeker te weten. Door deze nieuwe werkwijze lukt het samen met de specialist om deze zorgvragen te scheiden van zorgvragen die daadwerkelijk in het ziekenhuis bekeken moeten worden. Dat bespaart zo dus veel ‘onnodige’ doorverwijzingen.

   Hoop dat bovenstaande wat verduidelijking geeft.

   Met vriendelijke groet,

   Joeri Veen (Menzis)

  2. Lees alle reacties
  3. De vraag die niet beantwoord is in dit artikel: worden kinderen nu meer of minder verwezen naar de kinderarts in de huisartsenpraktijk tov verwijzing naar kinderartsen in het ziekenhuis? Effect op intercollegiale contacten?
   Het begrip “onnodig” lijkt me dan ook slecht gekozen..
   Overigens is er niets nieuws aan maar dan moet je wel over de landsgrenzen heen willen kijken en je kennis bijhouden..

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.