Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Brug uitgeroepen tot Beste Zorgafdeling 2010

De afdeling ‘De Brug’ van verpleeghuis Oudshoorn uit Alphen aan den Rijn is uitgeroepen tot Beste Zorgafdeling 2010. De jury van de PGGM-actie Hart voor de Zorg heeft dit bekendgemaakt.
De Brug uitgeroepen tot Beste Zorgafdeling 2010

De zorgverleners van ‘De Brug’ ontvingen het bijbehorende insigne van PGGM-CEO en juryvoorzitter Martin van Rijn. De bekendmaking van de Beste Zorgafdeling 2010 vormde de afsluiting van de PGGM-actie Hart voor de Zorg.

De Brug

Martin van Rijn: ”De afdeling ‘De Brug’ van verpleeghuis Oudshoorn laat zien waarom er veel waardering mag zijn voor de sector zorg en welzijn. Door de aandacht die zij besteden aan de cliënten springen zij er echt uit. De medewerkers hebben het geduld om te vragen naar de wens van de klant. Zo vragen ze ’s morgens ‘waar kan ik u mee helpen’ in plaats van mee te delen ‘ik kom u wassen’. De keuze ligt bij de cliënt en dat is mooi. Alle medewerkers staan met de neuzen dezelfde kant op. Ze zijn ervan overtuigd dat een goede sfeer onder collega’s positief werkt op de revalidatie van cliënten. De uitspraak van een van de cliënten zegt alles: ‘Jullie verdienen een gouden plak. Bedankt voor de liefdevolle begeleiding.”

Genomineerden

Er waren drie afdelingen genomineerd voor Beste Zorgafdeling 2010. De tweede plaats was voor afdeling 2 van verzorgingshuis Graafzicht uit Bleskensgraaf. De afdeling Eetstoornissen en Obesitas van GGZ Oost-Brabant uit Veghel eindigde als derde. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Zorg waardeert eigen klantgerichtheid te hoog

Nederlanders vinden zorg niet klantvriendelijk

continuïteit minstens zo belangrijk als kwaliteit

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.