De Sionsberg houdt kindergeneeskunde

De afdeling klinische kindergeneeskunde in De Sionsberg blijft open. Vanaf 7 januari is de afdeling doordeweeks bezet en kunnen acuut zieke kinderen er worden opgevangen. Van maandag tot en met vrijdag is er ook ’s nachts een kinderarts beschikbaar.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
De Sionsberg houdt kindergeneeskunde
Foto: De Sionsberg

Dat laat het Dokkumer ziekenhuis weten. Door de sluiting van de kinder- en kraamafdeling op 17 december is het aantal kinderen dat De Sionsberg kan opnemen meer dan gehalveerd.

Operaties

Jaarlijks worden er in Dokkum ongeveer 60 kinderen acuut geopereerd aan bijvoorbeeld botbreuken of een blinde darmontsteking. Voor het overgrote deel zijn dit opnames die doordeweeks plaatsvinden. Er verandert dus weinig in de situatie, zo concludeert het ziekenhuis.

Kinderverpleegkundigen

De nieuwe vorm van klinische kindergeneeskunde heeft positieve gevolgen voor een aantal kinderverpleegkundigen, die door de sluiting van hun afdeling op zoek moesten naar een andere baan. Voor in totaal zes fte is er weer plek op de nieuwe afdeling.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.