Deel oppositie steunt hervormingsplannen kabinet

De regeringspartijen VVD en PvdA krijgen de steun van D66 en ChristenUnie voor de hervormingen in de curatieve zorg en de langdurige zorg. Dat bleek dinsdag tijdens de eerste dag van de behandeling van de begroting van VWS.
Martin van Rijn en Edith Schippers tijdens de begrotingsbehandeling
Martin van Rijn en Edith Schippers tijdens de begrotingsbehandeling - Foto: ANP Evert-Jan Daniels

Als deze partijen ook in de Eerste Kamer de kabinetsplannen steunen, is de kans groot dat ze worden uitgevoerd. Met de SGP erbij is er een meerderheid van één stem. De SGP benadrukte gisteren het belang van de toekomstige betaalbaarheid van de zorg maar sprak zich niet voor of tegen de kabinetsplannen uit.

Felle kritiek

Tijdens de begrotingsbehandeling hadden SP, PVV en het CDA felle kritiek op de bezuinigingen op de langdurige zorg. Daar wordt deze kabinetsperiode 3,5 miljard euro bezuinigd op ondermeer huishoudelijke hulp, begeleiding, dagbesteding en persoonlijke verzorging. ‘In de thuiszorg wordt echt de slopershamer gehanteerd’, aldus SP

0
25

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.