Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Defecte kunstheupen teruggeroepen

Niet alleen auto's worden om technische redenen teruggeroepen, want nu zijn ook de kunstheupen aan de beurt. Dat meldt dagblad De Telegraaf vandaag.
Defecte kunstheupen teruggeroepen

De Amerikaanse producent van kunstheupen DePuy Orthopaedics heeft duizenden heupprothesen geleverd waar problemen mee zijn. Het bedrijf, onderdeel van Johnson&Johnson, roept alle patiënten met zo’n kunstheup op zich te melden bij het ziekenhuis voor nader onderzoek.

Kunstheupen

Volgens de producent gaat het om twee typen kunstheupen die na juli 2003 op de markt kwamen. Patiënten die na die datum een heupoperatie ondergingen, hebben soms last van zwellingen, pijn en problemen met lopen, meldt DuPuy op zijn website. In 12 tot 13 procent van de gevallen moet de kunstheup al binnen vijf jaar worden vervangen.

Problemen

De producent ontdekte de problemen met de heupen in Groot-Brittannië en Australië. Als na onderzoek blijkt dat de kunstheup inderdaad defecten vertoont, moet de drager opnieuw een operatie ondergaan. Of het probleem ook in Nederland speelt, is nog onduidelijk. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Garantie op heup- en knieoperaties in Groningen

Orthopeed: ‘Verplichte fiets- en valdag na operatie aan knie of heup’

Grote toename heup- en knieoperaties verwacht

Zorgvisie Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

3 REACTIES

  1. Er is bij mij in 2006 een durom, metaal op metaal protese geplaatst in Nederland ,waar ik veel pijn klachten van had Op advies van een Belgische orthepeed is hij verwijderd en een andere heup geplaatst , De pijn klachten zijn nog steeds aan wezig 6Dec. moet ik weer naar de orthopeed

  2. Lees alle reacties
  3. Wel,ik heb al 2 heupprothesen en met de laatste nu 3 jaar geleden ,heb ik nog geen genot gehad.Ik stap nog altijd zeer slecht en heb regelmatig veel pijn dat tot blokkage kan lijden,wat ook regelmatig gebeurd.Toen ik naar mijn chirug ging zei hij me steeds dat er een pees tussen zou komen,doch geen fatsoenlijk antwoord kon hij geven.Tot vandaag een brief met oproep om terug te onderzoeken.Dus na 3 dec. weet ik meer !
    mvg uit Turnhout(Belgie)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.